maritbet girişmaritbet
İmes Park projesindeki oteli Titanic Group işletecek!

İmes Park projesindeki oteli Titanic Group işletecek!

İmes Park Projesi'ni İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ve Ferko İnşaat AŞ'nin eşit ortaklığında, 23 dönümlük arsa içinde gerçekleştirdiklerini aktaran Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Meriçten, "İmes Sanayi Sitesi içinde yapımına devam edilen İmes Park Projesi, bulunduğu konumun ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmıştır" dedi

 İmes Park Projesi'ni İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ve Ferko İnşaat AŞ'nin eşit ortaklığında, 23 dönümlük arsa içinde gerçekleştirdiklerini aktaran Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Meriçten, "İmes Sanayi Sitesi içinde yapımına devam edilen İmes Park Projesi, bulunduğu konumun ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmıştır" dedi.

Meriçten, arsa tahsisini İmes'in sağladığı İmes Park Projesi'nin yatırımının ise firmaları tarafından yapıldığını, yarı yarıya tapu sahibi oldukları projenin yaklaşık olarak 52 milyon dolara mal olduğunu belirtti. Projenin, dört yıldızlı bir otel, otele bağlı konferans salonu, bir cash&carry mağazası ile 22 adet irili ufaklı ticari bağımsız ünite içerdiğini aktaran Meriçten, cash& carry mağazası için Metro Grubu ile 30 yıllık bir sözleşme yaptıklarını ve bu mağazanın bir yılı aşkın süredir açık olduğunu kaydetti. Ticari üniteler ile ilgili de YKB, Vakıfbank, Halkbank ve benzeri bankalarla sözleşmelerin yapılıp iç tefrişlerinin devam ettiğini anlatan Meriçten, 45 bin metrekarelik inşaat alanı içinde yer alan 4 yıldızlı otelin 182 odalı ve yaklaşık 370 yataklı olacağı bilgisini verdi.

Otelin bünyesinde, 2 bin metrekarelik kolonsuz düzayak konferans salonunun yer alacağını aktaran Meriçten, bin 500 kişilik kapasiteye sahip bu salonun Anadolu Yakasında bir ilk olacağını savundu. Otel bünyesinde üç adet 10-15 kişinin kullanımına uygun toplantı salonunun da bulunduğunu anlatan Meriçten, "Otel, Fitness-spa bölümleri, bu hacim içinde havuz, üç restoran ve cafeleri ile müşterilerine hizmet verecek.  Açılışının Ekim ayında gerçekleştirilmesi tasarlanan otelimiz, Titanic Group'un 12+3 yıllık işletmesine verildi" diye konuştu.

Otel için yaklaşık 30 milyon dolar yatırım yaptıklarını aktaran Meriçten,  otel projesi ile öncelikli olarak bölgeye hitap ettiklerinin ifade etti. Otel projesinin, bütün organize sanayi bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak, konferans, toplantı salonları ile büyük toplantılara ve konferanslara ev sahipliği yapmalarını sağlamak, yurtiçi ve yurtdışı misafirleri ağırlamak adına yapılan bir yatırım olduğunu söyleyen Meriçten, şunları kaydetti: "Sabiha Gökçen ve Ümraniye'deki ofis bölgelerine yakın olması, ulaşım açısından stratejik bir konumda olması dolayısıyla avantajlı bir konuma sahip. Bu yatırımlar geri dönüşümü uzun vadede olan yatırımlar. 10 yıl içinde yatırımlarımızın karşılığını alacağımız gibi yine uzun vadede bölgeye önemli katma değer, rant sağlayacağı düşüncesindeyim. Bu yatırımlar gibi ticari boyutlu yatırımlarımız devam edecektir."

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İmes Park projesindeki oteli Titanic Group işletecek!
  • 17.05.2013 11:29

İmes Park projesindeki oteli Titanic Group işletecek!

İmes Park Projesi'ni İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ve Ferko İnşaat AŞ' ...