maritbet girişmaritbet
İki bin yıllık kaplıca tamir ediliyor!

İki bin yıllık kaplıca tamir ediliyor!

Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Roma döneminden kalma Sultaniye Kaplıcaları'nda hasar tespitine başlandı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların azalması ve bölgede suların çekilmesiyle hasar tespit çalışmasına başladıklarını söyledi.

Ceylan, tesislerde iki açık ve iki kapalı havuz bulunduğu belirterek, "Anıtlar Kurulundan aldığımız izinle kapalı havuzların olduğu alanları yıktık. Suların çekilmesinin ardından kaplıcalarda çalışmalarımızı başlattık. Tesislerdeki yorgun binalar da yıkılarak iyileştirilecek" dedi.

Kaplıcalardaki havuzlar, çamur banyoları ve tesislerin bulunduğu alanların sular altında kaldığını hatırlatan Ceylan, ekiplerimiz tesisleri turizm sezonuna yetiştirmek için çalıştıklarını bildirdi. Bölgenin daha iyi hale getirilmesi için proje hazırladıklarını anlatan Ceylan, "Güney Ege Kalkınma Ajansına projemizi sunacağız. Ajanstan destek alabilirsek burayı daha iyi hale getireceğiz" diye konuştu.

Ceylan, kaplıcaların kapalı havuzlar dışında bu turizm sezonunda da hizmet vereceğini bildirdi.

Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve taşıdığı 12 mineral dolayısıyla şifalı Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyosuyla da turizme hizmet ediyor. Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'nı ziyaret etmek isteyen turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden yolcu tekneleriyle kaplıcalara taşınıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki bin yıllık kaplıca tamir ediliyor!
  • 13.03.2015 14:09

İki bin yıllık kaplıca tamir ediliyor!

Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Roma dönem ...