maritbet girişmaritbet
Gloria Sports Arena, yılda 6.5 milyon euro getirecek

Gloria Sports Arena, yılda 6.5 milyon euro getirecek

Antalya’da hizmete giren ve tüm spor dallarını içinde barındıran Gloria Sports Arena’nın 6.5 milyon euro gelir getirmesi hedefleniyor.

Antalya'da turizm ve tarım sektörlerinde önemli yatırımları bulunan Özaltın Grubu, spor turizmi için 50 milyon dolarlık yatırım ile otel ve tüm spor dallarını içine alan, dünyada ikinci, Avrupa'da ilk olan Gloria Sport Arena (GSA) projesini hayata geçirdi.

Projeye ilişkin bilgi veren Gloria Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, Türkiye'de tüm spor dallarında bir arada hizmet verilmediğini, Avrupa'da bulunan bu tür tesislerin de modern olmadığını belirterek, Gloria olarak 50'nin üzerinde spor branşının yer alacağı GSA projesini hazırlayarak, 1.5 yılda 105 bin metrekare üzerinde 50 milyon dolarlık bu yatırımı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Belek'te, dünyada benzeri olmayan, “hepsi bir arada” konseptiyle kurulan GSA kompleksinde, 6 bin 200 metrekarelik kapalı alanda atletizm, yüzme, jimnastik, boks, hentbol, basketbol, voleybol, için salonlar bulunduğunu belirten Özdemir, tesislere ilişkin şu bilgileri verdi: “Açık alanda biri olimpik, farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar bulunuyor. Tesis bünyesinde 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu turnuvalara ev sahipliği yapacak. 200 yatak kapasiteli butik otel ve sağlık merkezi ile sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına yanıt verecek. ” 

40 ülkeden misafir ağırlamayı bekliyoruz

Avrupa'da devlet destekli spor olduğu için, spor tesislerinin yanında spor otelleri bulunduğunu ancak biraz daha küçük ölçekli olduğunu belirterek, “GSA'nın farkı, Akdeniz'de Türk federasyonlarına ve sporculara en büyük katkıyı sağlamakla beraber, Avrasya bölgesinde bahsi geçen bütün spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak tek marka olmasıdır. GSA, Belek gibi konaklama sıkıntısının yaşanmayacağı bir bölgede Gloria tesislerinin dördüncüsü oldu. Konaklama ve spor dalının aynı anda bu kadar çoklu seçenek haline getiren tesis olması ise en büyük farkı olacak” dedi, İlk yıl 5 bin kişi ve 18 bin gece konaklama olacağını tahmin ettiklerini anlatan Özdemir, “Ana pazarlarımız Orta Avrupa ülkeleri, ABD ve Rusya'nın da dahil olduğu 40 ülkeden misafir ağırlamayı bekliyoruz. Spor turizminden yılda 6.5 milyon euro gelir hedefledik” diye konuştu.

Antalya ‘spor şehri' haline gelmeli

Antalya'da spor tesislerinin yeterli olmadığını vurgulayan Gloria Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, şunları kaydetti: “Turizmde pek çok kuruluş kendi çabaları ile bugünlere geldi. 1990'lı yıllarda futbol sahası yaparak başlanmış olan bu serüven bugün aslında başka bir sayfaya geçiyor. GSA, hem Antalya hem de Belek için bir mihenk taşıdır. Özaltın Grubu olarak Avrupa'nın özel sektöre ait en büyük spor ve performans tesisini kurduk. Yerel yönetimler de elini taşın altına koymalı ve gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak Antalya'yı bir spor şehri haline getirilmesi çok önemli.”

Hangi sporlar yapılabiliyor?

Kapalı alan sporları: Okçuluk, badminton, basketbol, boks, eskrim, hentbol, judo, masa tenisi, tekvando, voleybol, halter, güreş, aerobik, aikido, bilek güreşi, bushido, dans, dart, salon futbolu, salon hokeyi, karate, kendo, kickboks, kung fu, muay-thai, pilates, spinning, thaichi, yoga ve zumba.

Açık alan sporları: Okçuluk, dekatlon, futbol, golf, maraton, dağ bisikleti, bisiklet, tırmanma duvarı, atletizm, triatlon, çim hokeyi, plaj voleybolu ve tenis.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Kentsel dönüşümü ranta tercih etmek zorundayız"
  • 02.11.2020 10:36

"Kentsel dönüşümü ranta tercih etmek zorundayız"

İzmir’i derinden etkileyen deprem sonrasında riskli yapıların kentsel dönüşümün ...

Rize-Artvin Havalimanı'nın dolgusu yıl sonunda bitecek
  • 24.09.2020 16:29

Rize-Artvin Havalimanı'nın dolgusu yıl sonunda bitecek

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Niziplioğlu, Zeytinburnu'nda Mercure Topkapı Oteli açtı
  • 14.01.2019 10:25

Niziplioğlu, Zeytinburnu'nda Mercure Topkapı Oteli açtı

Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Kapadokya’da iki ot ...

Güneydoğu’da turizm yatırımları coştu
  • 04.03.2018 10:42

Güneydoğu’da turizm yatırımları coştu

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizmciler akın etti. 9 yeni otel ya ...

Hilton'dan Afrika'ya 50 milyon dolarlık yatırım!
  • 05.10.2017 14:23

Hilton'dan Afrika'ya 50 milyon dolarlık yatırım!

Hilton, önümüzdeki beş yıllık süreçte Afrika’da 50 milyon dolarlık yatırım yapma ...

Emrah Kapadokya'da otel arıyor
  • 31.12.2016 09:20

Emrah Kapadokya'da otel arıyor

Kazandığını her fırsatta gayrimenkule yatıran şarkıcı Emrah, otel yatırımlarına ...