maritbet girişmaritbet
GAP turizmiyle bölgeye 300 bin kişi gelecek

GAP turizmiyle bölgeye 300 bin kişi gelecek

GAP Eylem Planı kapsamında inanç turizmine ağırlık verilecek. Yeni projelerle bölgeye 300 bin Süryani gelecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan GAP Eylem Planı'nda turizm ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı. Bölgenin turizminin harekete geçirilmesi hedeflenirken yapılacak Süryani Kilisesi ile 300 bin Süryaninin bölgeye gelmesi hedefleniyor. Gerek istihdam gerekse turizm gelir artışını sağlayacak yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi amaçlayan master plan “Turabdin Kültür Haftası”nı da içine alıyor. GAP bölgesinde yer alan “Hah (Anıtlı) Kilisesi”, “Mor Evgin Manastırı” ve “Mor Kiryakus Manastırı”nın restore edilerek ziyarete açılması planlanıyor.

Kültürel ve inanç zenginliği Turabdin olarak adlandırılan bölgede ön plana çıkıyor. Buradaki kilise ve manastırların birçoğu halen günümüzde de kullanılıyor.

İnanç parkı geliyor

İlk tapınak Göbeklitepe, Nuh'un gemisiyle anılan Cudi Dağı, Hz. Nuh Peygamber'in Türbesi'nin bulunduğu Cizre, Hz. İsa'nın oniki havarisinden biri olan Yohanna'nın yaşadığına ve İncil kopyalarını sakladığına inanılan Rumkale, Deyrul Zafaran ve Deyrul Umur Manastırları iç içe geçmiş yaşamların ve inançların örneklerini oluşturuyor.

GAP Bölgesi Turizm Master Planı'nda ayrıca, kültürel ve dinsel çeşitliliğinin bütüncül bir yaklaşımla ele almayı hedefleyen, “Nusaybin İnanç Parkı Projesi” düşünülüyor.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GAP turizmiyle bölgeye 300 bin kişi gelecek
  • 06.04.2015 09:11

GAP turizmiyle bölgeye 300 bin kişi gelecek

GAP Eylem Planı kapsamında inanç turizmine ağırlık verilecek. Yeni projelerle bö ...