maritbet girişmaritbet
Fırtına Vadisi'nin güzellikleri artık buradan izlenecek

Fırtına Vadisi'nin güzellikleri artık buradan izlenecek

Rize'de Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu güzergahında inşa edilen Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi'nde sona gelindi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Rize'de Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu güzergahında inşa edilen Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi tamamlanıyor.

AA muhabirinin Orman ve Su İşleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre, merkez Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Tunca Vadisi Tabiat Parkı'nın girişinde Fırtına Deresi Kıyısı'nda yer alan bin metrekarelik alanda inşa edildi.
Turizm ofisi olarak da hizmet verecek tesis de sergi salonu, konferans salonu, fuaye, atmaca kültür merkezi, yönetici toplantı salonu, idari ofisler ve ortak kulanım alanları yer alacak.

Merkez için 1,5 milyon lira bütçe ayrıldı

Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Ardeşen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan yaklaşık 1,5 milyon liralık bir bütçe ile inşa ediliyor.

Merkezde bulunan sergi salonu içerisinde kıyı şeridi itibarıyla Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Tunca Vadisi Tabiat Parkı'nı içine alacak şekilde, Fırtına Vadisi'nin bir maketi yer alacak. Maket, Fırtına Vadisi'nde öne çıkan mimari yapılar, köprüler, şelaleler ve önemli alanların minyatürlerini barındıracak.

Ayrıca ziyaretçilere mimari yapılar, köprüler, şelaleler ve önemli alanlar hakkında görsel bilgi verilmesini sağlayacak sesli ve görsel tanıtımı içeren dijital bir sistemin kurulması planlanıyor.

7'den 70'e ziyaretçiler yorgunluklarını atacak

Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi, Kaçkar Dağları Milli Parkı ve içerisindeki Ayder Yaylası ile 2014'te Tabiat Parkı ilan edilen Tunca Vadisini ziyaret edeceklerin yorgunluklarını atacakları bir mola noktası olacak.

Vadi içerisindeki tabii alanlarda gezintilerini tamamlayanların bu merkeze uğramaları ve çay molasıyla vadi hakkında bilgi alarak yolculuklarına devam etmeleri hedefleniyor.

Dış yapısında yöresel mimariye uygun olarak taş ahşap kombinasyonu uygulanan ziyaretçi merkezinin, Fırtına Deresi'ne bakan cephesi bir terasla dışarı açılıyor. Böylece ziyaretçiler, fuaye salonunda ve terasta bulunan açık alanda Fırtına Deresi'ni ve vadiyi seyretme imkanı bulabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fırtına Vadisi'nin güzellikleri artık buradan izlenecek
  • 11.04.2015 13:14

Fırtına Vadisi'nin güzellikleri artık buradan izlenecek

Rize'de Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu güzergahında inşa edilen Fırtına Vadisi Ziy ...