maritbet girişmaritbet
Dünyanın en pahalı caddeleri seçildi

Dünyanın en pahalı caddeleri seçildi

ABD’den Azerbaycan’a kadar dünyanın en pahalı caddeleri her gün on binlerce kişinin akınına uğruyor.

Dünyanın en önemli ve lüks markalarına ev sahipliği yapan caddeler, fiyatlarıyla da el yakıyor. Meşhur Rodeo Drive ve 5. Cadde'ye Azerbaycan'dan da rakip geliyor. Bakü'deki Nizami Sokak birçok ünlü markanın dükkanlarıyla dolu. Aynı zamanda Avrupa ülkelerinin büyükelçilikleri de bu caddede yer alıyor.

1- New York-Beşinci Cadde

New York'taki Beşinci Cadde dünyanın en pahalı caddesi unvanına sahip. Burada metrekare fiyatı 29.822 euro; bu rakam, 2013 yılına kıyasla yüzde 13.3'lük bir artış anlamına geliyor. Bergdorf Goodman, Henri Bendel ve Barney gibi bir çok önemli markanın caddede mağazaları bulunuyor

2-Hong Kong-Causeway Bay

Geçen yıl bir numara olan Hong Kong'taki ünlü Causeway Bay bu yıl Çinli zengin turistlerin harcamalarının azalması sonucu ikinci sıraya geriledi. Metrekare fiyatı 23.307 euro olarak belirlendi. 

3-Londra-New Bond Street

İngiltere'nin başkenti Londra'daki New Bond Street, Anya Hindmarch, Harry Winston ve Chopard gibi İngiliz tasarımcıların mağazalarına sahip. Ülkenin en lüks caddesi olarak anılan bölgede metrekare kirası 793 sterline ulaşıyor.

4-Beverly Hills-Rodeo Drive

Dünyanın en zengin ve ünlü isimlerinin uğrak yeri olan Beverly Hills'deki Rodeo Drive aynı zamanda birçok filmde doğal set olarak kullanıldı. Tasarım devlerinin mağazaları bölgenin özellikle de ünlü isimleri görmek için gelen turistlerin uğrak mekanı.

5-Zürih-Bahnhofstrasse

İsviçre'nin Zürih kentindeki şık ticaret caddesi Bahnhofstrasse'de kira fiyatları metrekare başına 5 bin euro.  İsviçreli saat ve mücevher satıcılarının yanı sıra üst düzey uluslararası moda butikleri de cadde de yer almak için sıraya giriyor.

6-Bakü-Nizami Caddesi

Bakü'de özellikle turistlerin ilk gittiği yerlerden biri olan Nizami Caddesi, en pahalı dükkanlara da ev sahipliği yapıyor. Barok mimariden ilham alınarak tasarlanan cadde de pek çok ülkenin büyükelçiliği de bulunuyor.

7-Viyana- Karntner Strasse

Viyana'da en ünlü alışveriş caddesi olan ve ülkenin en eski mağazası Steffl ev sahipliği yapan Karntner Strasse, şehrin merkezinde yer alıyor.  Sanat galerileri ve butiklerle donatılmış cadde, ünlü markalarında gözdesi.

8-Tokyo-Ginza

Mağazaları, butikleri ve restoranlarıyla ünlü Ginza, Japonya'nın en ünlü caddelerinden biri. Caddede aynı zamanda ülkenin en pahalı gayrimenkullerine de ev sahipliği yapıyor.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en pahalı caddeleri seçildi
  • 19.07.2015 13:34

Dünyanın en pahalı caddeleri seçildi

ABD’den Azerbaycan’a kadar dünyanın en pahalı caddeleri her gün on binlerce kişi ...

Dünyanın en pahalı caddeleri nerede
  • 01.01.2014 14:31

Dünyanın en pahalı caddeleri nerede

Emlak Danışmanlık Knight Frank şirketinin araştırmasına göre Moskova'nın en paha ...