maritbet girişmaritbet
Çukurovalı turizmciler Kurban Bayramı’nda umudu yerli turiste bağladı!

Çukurovalı turizmciler Kurban Bayramı’nda umudu yerli turiste bağladı!

Çukurova bölgesindeki turizmcilerin, Suriye'den turist gelmeyince, umutlarını gurbetçiler ve yerli turiste bağladığı bildirildi

 

Çukurova bölgesindeki turizmcilerin, Suriye'den turist gelmeyince, umutlarını gurbetçiler ve yerli turiste bağladığı bildirildi.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Kurban Bayramı'nda otelleri dolduran Suriyelilerden, ülkelerindeki olaylardan dolayı bu yıl hiç talep gelmediğini belirtti.

Doğu Akdeniz'in genel olarak Arap turistlerin ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer aldığını ifade eden Kale, Suriye'deki olaylar nedeniyle, bu yıl Arap turist sayısında azalma olduğunu hatırlatarak, ''Türk turizmcisi, her zaman zoru başarır. (Arap turist yok) diye sızlanmıyoruz ve otelleri dolduracak yeni alternatiflere yöneliyoruz'' dedi.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda otellerin Suriyeli turistlerle dolu olduğunu dile getiren Kale, şunları söyledi:

''Geçen yıl Kurban Bayramı'nda oteller Suriyeli turistlerle doluydu. Bu yıl olaylardan dolayı hiç rezervasyon yapılmadı. Ancak, otellere gurbetçiler ve yerli turistlerden talep var. Yani (Suriyeliler tatile gelmiyor) diye bayramdan umutsuz değiliz. Her zaman olduğu gibi bu bayramda da turizmcilerin imdadına gurbetçiler ve yerli turistler yetişecek. Kurban Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçireceğimize inanıyorum.''

Sezonun sonuna gelinmesine rağmen, çoğu oteldeki doluluğun yüzde 50 civarında olduğuna dikkati çeken Kale, ''Otellerimizdeki doluluk çok iyi. Denize giren güneşlenen insanlar hala mevcut. Çünkü başta Mersin olmak üzere, Doğu Akdeniz'e kış biraz geç gelir. Bu anlamda bayramda da dolu olacağımıza yürekten inanıyorum. Keşke Suriye'de iç kargaşa olmasaydı. Şimdi Kızkalesi sahilleri ve otelleri Arap turistlerle dolu olacaktı. Ama zamanla bu ülkedeki sıkıntı geçince, her şey daha da iyi olacak'' diye konuştu.

Turizm işletmecisi Mehmet Sülük ise, hava şartlarının uygun olması durumunda, tatilcilerin Kızkalesi'ndeki otelleri dolduracağına inandıklarını söyledi.

Suriye'deki iç kargaşanın kendilerini çok etkilediğini belirten Sülük, ''Suriye'deki kargaşa nedeniyle Arap turist gelmese de, 6 günlük tatili iyi değerlendirecek yerli tatilcilerimiz var. Bu nedenle de otellerimizin dolacağını umut ediyoruz'' dedi.

Öte yandan havanın rüzgarlı, denizin dalgalı olmasına aldırmadan tatillerini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen tatilciler, Mersin'in ve Doğu Akdeniz'in en önemli turistik mekanı haline gelen Kızkalesi'nde tatilin keyfini çıkarmaya devam ediyor.

Derviş Çömez/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurovalı turizmciler Kurban Bayramı’nda umudu yerli turiste bağladı!
  • 22.10.2012 14:33

Çukurovalı turizmciler Kurban Bayramı’nda umudu yerli turiste bağladı!

Çukurova bölgesindeki turizmcilerin, Suriye'den turist gelmeyince, umutlarını gu ...