maritbet girişmaritbet
Ciner Talimhane’de otel açacak

Ciner Talimhane’de otel açacak

Taksim-Talimhane'de dört yıldızlı bir oteli bulunan Turgay Ciner, bölgede yeni bir otel daha açmaya hazırlanıyor. Talimhane'de iki eski binayı satın alan Ciner, yıkarak yerine dört yıldızlı otel yapacak. Ciner, bölgede yakın zamanda çıkması beklenen 1/1000'lik imar planlarının ardından inşaata başlayacak

 

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet

Ciner Holding'in patronu Turgay Ciner, otelcilik sektöründeki yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Lares Park ismiyle Antalya'da beş ve Taksim-Talimhane'de dört yıldızlı iki oteli bulunan Ciner, Talimhane bölgesinde dört yıldızlı bir otel daha açacak.

Talimhane'de eski iki binayı satın alan Ciner, yıkarak yerine otel yapacak. Ciner'in satın aldığı binalardan biri Abdülhak Hamit Caddesi üzerinde, 26 kapı numaralı apartman. 6 katlı olan bina 300 metrekare oturumlu. Öğrendiğimize göre Ciner, burayı yaklaşık 3 yıl önce almış. Diğeri ise Abdülhak Hamit Caddesi'nin hemen arkasında yer alan Şehit Muhtar Bey Caddesi'nde, 31 kapı numaralı apartman. Yine 6 katlı olan bu bina ise 220 metrekare oturumlu. Bu binayı ise kısa bir süre önce almış. Bu bina, Ciner'in faaliyette olan Lares Park Oteli'nin hemen çaprazında bulunuyor. Her iki bina boş bir vaziyette bekliyor. Ciner bu iki binayı birleştirip yerine otel yapacak.

Ciner'in binaları kaça aldığı konusunda söylentiler muhtelif. Bölgeyi tanıyan bir yetkili, Ciner'in her bir binaya en fazla 7-8 milyon dolar gibi bir rakam verdiğini belirtiyor.

Öğrendiğimize göre Ciner, otel inşaatına başlamak için uzun zamandır imar izninin çıkmasını bekliyor. Hemen bir parantez açmakta fayda var: 4720 sayılı kanun gereği Beyoğlu çevresi kentsel sit alanı kategorisinde(Talimhane'de buna dahil). 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı'nın hazırlandığı bölgede, uzun zamandır 1/binlik İmar Uygulama Planı'nın çıkması bekleniyor. Şu an bu planlar çıkmadığı için sıfırdan inşaat yapacaklara izin verilmiyor. Sadece tarihi nitelikte binaların, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin alınarak inşaatı yapılabiliyor. Ya da çok daha önceden plan ve projeleri belirlenmiş binalar için ruhsat alınabiliyor. 

2011'de inşaata başlayacak

Öğrendiğimize göre Turgay Ciner, satın aldığı binalar basit nitelikteki eski binalar olduğundan imar izni alabilmesi için 1/binlik imar planlanın çıkmasını bekliyor. Peki yeni imar planı ne zaman çıkacak? Beyoğlu Belediyesi imar bölümünden öğrendiğimize göre yeni imar planının eli kulağında; yetkililer, ocak ayında yeni planların  çıkabileceğini belirtiyorlar. Öğrendiğimize göre Ciner, imar planının çıkmasının ardından önümüzdeki yılın başında otel inşaatına başlayacak

  • Etiketler:

Yorum Yaz