maritbet girişmaritbet
Bu teras ABD’den sonra ikinci, hem de Uşak’ta…

Bu teras ABD’den sonra ikinci, hem de Uşak’ta…

Ulubey Kanyonları'na cam teras ile bölgeyi izlemeye gelenler seyir zevkini adeta "ayaklarının altına alarak" yaşayacak

ABD'deki Grand Kanyonu'ndan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nda turist çekmek amacıyla "Park Kanyon" projesi kapsamında kurulacak gemi güvertesi şeklinde tasarlanan cam teras ile bölgeyi izlemeye gelenler seyir zevkini adeta "ayaklarının altına alarak" yaşayacak.

Karahallı ve Sivaslı ilçelerini de kapsayan 76 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonları, özellikle doğa meraklıları için önemli turistlik alan arasında yer alıyor. Dünyanın ikinci büyük kanyonu olmasına rağmen turizm potansiyeli açısından bugüne kadar beklenen ilgiyi göremeyen kanyonlara turist çekmek için yeni bir proje başlatıldı. "Park Kanyon" adlı proje kapsamında kanyona hakim bir alanda gemi güvertesi şeklinde tasarlanan cam teras ve ahşap kafeterya, peyzaj çalışmaları ve diğer düzenlemeler yerli ve yancı turistlerin hizmetine sunulacak. 

Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ulubey Kanyonları'nın yer aldığı 119 hektar alanın geçen yıl tabiat parkı ilan ettiğini belirterek bölgenin adeta doğal bir cenneti andırdığını söyledi.

Kanyonların tanıtımını sağlama adına yaklaşık bir yıldır bazı projeler üzerinde çalıştırdıklarını bildiren Aksu, "Park Kanyon" projesinin Zafer Kalkınma Ajansı'nın tarafından kabul edildiğini ve akabinde projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini anlattı. Dünyanın ikinci büyük kanyonu olmasına rağmen turizm potansiyeli açısından bugüne kadar beklenen ilgiyi göremeyen Ulubey Kanyonlarında turizmi hareketlendirmeyi hedeflediklerini bildiren Aksu, "Bu eksikliği gidermek adına 'Park Kanyon' projesini başlattık, bu projeyle birlikte yılda 150 bin üzerinde turistin bölgeyi ziyaret etmesini bekliyoruz. Projemiz yaklaşık 125 metre kare büyüklüğünde camdan bir terastan oluşmakta. Yine projede 170 metrekare büyüklüğünde ahşap bir kafeterya mevcut. Ayrıca ilerleyen dönemlerde alanın peyzaj çalışmasına ilişkin bir proje uygulayacağız. Aralık ayı ortasında projemizi tamamlayıp açılışı gerçekleştireceğiz" dedi. 
Aksu, proje kapsamında 3 katlı lamine temperli cam olarak bilinen ve bilimsel olarak "Kurşun geçirmez, hatta havan topu işlemez" denilen bir özellikte cam teras yapılacağını anlattı.

Terasın üstüne aynı anda 50 kişi çıkarak kanyonları seyredeceğini anlatan Aksu, şöyle konuştu:
"Kafeterya ve cam terasın kullanım hakkını ihale yöntemiyle özel sektöre verip buradan gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Bunun akabinde şu an projelendirme aşamasında olduğumuz çalışmalarla kanyonda gezmek isteyenlere yön ve tanıtıcı levhalar, su içebilecekleri, konaklayacağı yerlerin olduğu çalışmalar yapacağız."

Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak İl Özel İdaresi, Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ortaklığında gerçekleştirilen "Park Kanyon" projesinin yaklaşık 860 bin liraya mal olacağı bildirildi.

ABD'deki Grand Kanyonu'ndan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nda turist çekmek amacıyla "Park Kanyon" projesi kapsamında kurulacak gemi güvertesi şeklinde tasarlanan cam teras ile bölgeyi izlemeye gelenler seyir zevkini adeta "ayaklarının altına alarak" yaşayacak. Projenin tamamlanmasının ardından kurulacak olan ahşap kafeterya bu şekilde olacak.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en uzun ikinci kanyonuna Cam Teras!
  • 22.05.2015 15:56

Dünyanın en uzun ikinci kanyonuna Cam Teras!

Uşak’ın Ulubey ilçesinde bulunan Ulubey Kanyonları’nda yapımı tamamlanan Cam Ter ...

Bu teras ABD’den sonra ikinci, hem de Uşak’ta…
  • 07.08.2014 17:10

Bu teras ABD’den sonra ikinci, hem de Uşak’ta…

Ulubey Kanyonları'na cam teras ile bölgeyi izlemeye gelenler seyir zevkini adeta ...