maritbet girişmaritbet
Bodrum, dünyaya daha da açılacak

Bodrum, dünyaya daha da açılacak

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, son dönemde ivme kazanan Bodrum’un şehir statüsü kazanması gerektiğine dikkat çekti.

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Bodrum'un giderek daha da popüler hale geldiğini belirtti. 

Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye'nin gözde turizm merkezi Bodrum'da özellikle son dönemde gözle görülür şekilde ivme kazanan villa ve otel projeleri hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. 

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin analizine göre birçok şehirden daha fazla ekonomik değer sağlayan Bodrum'un, üçüncü havalimanının hizmete girmesine paralel olarak Ortadoğu ve Uzakdoğu turizmine de açılması bekleniyor. Bölgede otel ve villa projeleri özellikle son yıllarda şaşırtıcı derecede hız kazanmış bulunuyor.  

Birçok şehirden daha fazla ekonomi sunuyor

Dönemsel açıdan bakıldığında Bodrum'un Türkiye'nin birçok şehrinden daha fazla ekonomi sunan bir turizm ilçesi olduğuna dikkat çeken Yazıcı, uzun dönemde Bodrum'un şehir statüsüne kavuşması gereken bir merkez olduğunu dile getirdi. Bodrum'un yalnızca yaz aylarında değil, son yıllarda kış sezonunda da nüfusunun artış kaydettiğine değinen Yazıcı, bu nedenden dolayı villa ve otel projelerinin ciddi düzeyde hız kazanmasının şaşırtıcı olmadığını belirtti.  

Yakın geçmişte kısa olan yaz sezonunun Batı Avrupalı turistlerin Bodrum'a olan ilgisi nedeniyle uzadığını ifade eden Yazıcı, emeklilerin ve çocuğu okula gitmeyen çiftlerin sakin aylarda Bodrum'u tercih etmeleri nedeniyle de bölgenin Antalya'ya alternatif olma yolunda büyük mesafe kaydettiğini ve buna bağlı olarak yatırımların Bodrum'da yoğunluk kazandığını belirtti. 

Bodrum'un önemi üçüncü havalimanı ile daha da artacak 

Önümüzdeki dönemde ise Ortadoğulu ve Uzakdoğulu turistlerin ilgisinin de Bodrum'a odaklanacağı tahmininde bulunan Yazıcı, bu gelişmede İstanbul'da çalışmaları devam eden üçüncü havalimanının büyük etkisi olacağını ileri sürdü. Halihazırda Atatürk Havalimanı'nda yer olmaması nedeniyle Dubai'yi ana liman olarak kullanan birçok Uzakdoğulu havayolu şirketinin yeni havalimanını da tercih edeceğini ifade eden Yazıcı, bu uçuşların Türkiye'nin birçok şehrini Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya çok daha kolay bağlayacağı kanaatini taşıdığını kaydetti. 

Kolay erişilebilirlik önemli bir avantaj sunuyor 

İklimi, coğrafyası ve doğal güzellikleriyle Bodrum'un, birçok özelliği bir arada barındıran çok özel bir yarımadada bulunduğunu ifade eden Yazıcı, tarihi önemi kadar bölgede güzel bir yapılaşmanın söz konusu olduğunu belirterek, lokasyon olarak gerek havalimanı gerek uluslararası yolcu gemileriyle kolay erişilebilir olmasının Bodrum'a önemli bir avantaj sağladığını vurguladı. 

Bodrum'un giderek daha da popüler hale gelmesi ve hızlı gelişim göstermesinin bazı riskleri de beraberinde getirdiği uyarısında bulunan Yazıcı, mevcut yolların yaz aylarında yoğun nüfusu taşıyamadığı örneğini vererek altyapının nüfusun gelişimine paralel olarak ilerlememesi ve imar düzenlemelerinin gelişimin hızına yetişememesini öncelikle ele alınması gereken riskler arasında gösterdi. Yazıcı, büyüme ve yenilenmenin Bodrum'un doğal coğrafyası ve çekiciliğini bozmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...