maritbet girişmaritbet
BEBKA'dan Bursa'daki 14 turizm projesine 10 milyon liralık destek!

BEBKA'dan Bursa'daki 14 turizm projesine 10 milyon liralık destek!

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa'daki turizm projelerine 10 milyon TL hibe yardımı yapacak. Turizm altyapıları alanında 7 belediye projesi yaklaşık 6,7 milyon TL ile desteklenirken, proje sunan kurumlar 3,3 milyon TL ile desteklenecek

Başkanlığını Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yaptığı Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa'daki belediyelerle birlikte turizm altyapı ve tanıtım alanında proje geliştiren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, valilik, il özel idaresi, Uludağ Üniversitesi, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Mudanya Kaymakamlığı ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği gibi toplam 14 kurum ve kuruluşa 10 milyon TL hibe yardımı yapacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput, BEBKA olarak özellikle turizm projelerine her türlü desteği verdiklerini kaydetti. Harput; "Ancak proje hazırlamak yetmez. Projenin mutlaka süresi içerisinde başarıyla uygulanması ve sonuçlanması şarttır" dedi. 

Gürsu'ya butik otel, Harmancık'a eko-Turizm

Desteklenen projelerle ilgili de bilgi veren Vali Harput; turizmdeki ilk destek alan projenin Gürsu Belediyesi'nin "Alternatif Turizm Merkezi" adlı projesi olduğunu söyledi.  Harput, projenin Gürsu'ya bir turistik butik otel, turizm tanıtım ve doğa sporları okulu yapılması, Ericek Göleti yolunun düzenlenmesi, yamaç paraşütü konusunda düzenleme, Ericek Göleti alanında antik tiyatro, yamaç paraşütü için Türkiye Şampiyonası düzenlenmesi ve turizm tanıtma filmi hazırlanmasını içerdiğini anlattı. Gürsu Belediyesi'nin bu projelerinin 1 milyon TL destek aldığını vurgulayan Harput, " Yine Bursa Kültür Müdürlüğü'nün önemli bir projesi destek aldı.  Burada da mağaracılık, trekking, rafting, foto safari, bisiklet parkurları, geleneksel el üretim ve el sanatları biçimleri gözlemi, su kayağı, yamaç paraşütü, su sörfü, kuş gözlemi, yaylacılık, kamp ve karavan parkı gibi potansiyellerin tespiti ve bunların haritalandırılması ve hayata geçirilmesiyle alakalı tarihi bir proje gündeme gelmiştir. Bir başka proje; Bursa'ya gelen her turistin akıllı cep telefonları, İpad tabletler ve İphone üzerinden kullanabileceği interaktif şehir rehberi ve yazılımları oluşturulması. Dokunmatik ve ücretsiz, kişinin nerede olduğunu otomatik sistemle anlayarak o noktaya ilişkin bilgiler verecek ve kişinin kendi dilinde toplam 4 dilde sesli yönlendirme yapacak bir elektronik sistemi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje Bursa Valiliği'nin bir projesidir." Turizm altyapı yatırımlarının desteklenmesi konusunda destek alan diğer projeler arasında tarihi kent merkezindeki turizm altyapısının iyileştirilmesi, dağ ilçelerinden Harmancık'ta Eko-Turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, 'Bursa Kiokslarının Geliştirilmesi', Çekirge, Kükürtlü, Kaynarca, Odunluk bölgesindeki jeotermal su kullanan 45 turizm işletmesine uzaktan izleme yöntemiyle ulaşmak ve kesintisiz su verilmesi projeleri yer alıyor. 

Gemlik TSO zeytini tanıtacak

Turizm altyapı desteklemelerinin yanı sıra turizm tanıtım alanında da bazı projeler desteklenecek. Bu projeler içerisinde Bursa'nın sembol ilçelerinden Gölyazı'nın tanıtılması, burayla alakalı 3 dilde internet sitesinin hazırlanması, dağ ilçelerinin tarihi ve kültürel mirasının envanterinin çıkarılması bulunuyor. Kestel Belediyesi'nin hazırladığı proje de ilçede "Doğa-Tarih-Kültür" adlı bir tanıtım filminin çekilmesi, Kestel'in turizm broşürünün hazırlanması, tanıtım portalının hazırlanmasını içeriyor. Gemlik zeytininin tanıtılmasıyla ilgili bir proje hazırlayan Gemlik Ticaret Borsası da desteklenecek. Proje kapsamında Gemlik bölgesinde üretilen zeytinin coğrafi işarete sahip yöresel bir ürün olduğu konusunda tüketicilerde farkındalık yaratmak hedefleniyor. Ayrıca Bursa Valiliği tarafından geliştirilen 'Menşei Bursa' projesi de gastronomi, mutfak kültürü, coğrafi işaretler, yöresel gastronomi ürünleri tanıtımı içeriğiyle turizme katkı koymayı planlıyor. 

Belediye 3 boyutlu mobil turizm atlası hazırlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi de tanıtım alanında hazırlayacağı 3 boyutlu mobil turizm atlası ile desteklenecek. Bursa Turizm Kültür Birliği yürütülen sağlık turizmi çalışmalarına katkı koymak amacıyla hazırladığı projeyle hibe desteği alacak. Birlik, termal ve medikal turizm destinasyonunun dünyaya tanıtılması için tanıtım filmi, 3D gözlüklü film CD'leri, kitapçık ve broşürler hazırlayacak. Tanıtım destekleri kapsamında Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin dört mevsim bisiklet turu adlı bir projesi, Mudanya Kaymakamlığı'nın da kültür ve turizm tanıtım projesi BEBKA tarafından desteklenecek. 

Esra ÖZARFAT/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...