maritbet girişmaritbet
Anadolu'ya butik otel kıyılara pansiyon modeli

Anadolu'ya butik otel kıyılara pansiyon modeli

Türkiye’de turizmde pansiyon ve butik otellerde gelişme gören Euro Tekfenbank Genel Müdürü Sönmez, İtalya’daki modeli kendilerine örnek aldıklarını söyledi. Sönmez, Anadolu’da butik otelciliğin geliştirilmesine yönelik özel projeler geliştirdiklerini dile getirdi

 

Turizmde Türkiye'nin kalkınmasının 5 yıldızlı otellerle değil, butik otel ve pansiyonlarla mümkün olacağını belirten Euro Tekfenbank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, bu kapsamda pansiyon ve butik otel projeleriyle kendilerine kredi için  gelenlere özel fizibilite hazırladıklarını söyledi. Sönmez, “Sanayide KOBİ varsa, turizmcilikte de pansiyonculuk vardır. Yöresel olarak bize gelen projelere nakit akışının gerçekçi olup olmayacağı, geceleme  sayısı, kişi başı harcaması, giderleri hesaplamaları, yatırım rakamı gibi konularda kendilerine danışmanlık vereceğiz. Yatırımcıya sadece konsepti belirlemek kalacak” diye konuştu.
 
'İTALYA MODELİNİ ÖRNEK OLARAK ALDIK'
İtalya'nın turizmdeki başarısını gidip yerinde incelediklerini, bunu Türkiye'de hayata geçireceklerini anlatan Sönmez, “İtalya'da Bologna'ya gittik ve inceledik. Buradaki küçük girişimciler desteklenerek, bizdeki pansiyonculukla gıdayı ve tur operatörlerinin rutlarını belediyelerle birleştirip yapıyorlar. Dolayısıyla bölge de insanlar da kalkınıyor. Biz de desteklediğimiz projelerle Türkiye'de bunun öncüsü olacağız” dedi.
 
Deniz kenarındaki bölgelerde pansiyonculuğu, Anadolu'nun tarihi ve kültürel bölgelerinde ise butik otelciliğin geliştirilmesine yönelik projeler hazırladıklarını belirten Sönmez, Kapadokya'da kayaların içlerine son yıllarda yapımına başlanılan butik otellerin oldukça dikkat çektiğini, yüksek gelir gruplarına ev sahipliği yaptığını söyledi. Sönmez, butik oteller için Adıyaman, Urfa, Harran Ovası, Mardin, Batman, Diyarbakır, Urfa, Kars ve Karadeniz yaylalarının bölgelerini, pansiyonlar için de Güney sahillerini hedeflediklerini kaydetti. Turizmin istihdam yaratan sektörlerin başında geldiğini ifade eden Sönmez, banka olarak yaygın bireysel bankacılık yerine turizm gibi lokomotif sektörleri kendilerine hedef seçtiklerini belirtti.
 
2009'da kullandırdıkları 1.5 milyar liralık kredinin yüzde 11'ini turizm amaçlı  verdiklerini anlatan Sönmez, “Turizme destek sağlayan bir banka olarak anılmak istiyoruz” dedi. Sönmez, sektörle iç
içe olmak ve nabzını ölçmek adına banka olarak turizm fuarlarını yakından izlediklerini, son olarak ITB Fuarı'na katıldıklarının da altını çizdi.
 
Çiftçiler agroturizmle kazanacak
Türkiye'yi yeni bir turizm alanıyla tanıştıracaklarını belirten Mehmet Sönmez, ‘Agroturizm' ile Türk çiftçilerinin yeni bir gelir kaynağı yaratacaklarını söyledi. Dünyada yıllık tatillerini doğayla iç içe bir
ortamda geçirmek isteyen varlıklı aileler için İtalya'daki tarım bölgelerinde turizm yapıldığını anlatan Sönmez, “Son yıllarda bu tip turizm alanlarına ilgi gösteriyorlar” diye konuştu.
 
Kaynak: Gazete Habertürk
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz