maritbet girişmaritbet
Amasra, nüfusunun 10 katı turisti ağırlayacak

Amasra, nüfusunun 10 katı turisti ağırlayacak

Doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi rezervasyonlarla otel ve pansiyonların tamamı doldu.

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesine Ramazan Bayramı'nda 60 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Helenistik, arkaik, klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, bakir koyları, tertemiz kumsalları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Güneş, kum ve deniz üçlüsünün kültür ile bütünleştiği "Karadeniz'in Antalyası" olarak anılan Amasra'da, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde otel ve tesislerin tamamının dolması, belediyeyi "ev pansiyonculuğu"na yönlendirdi.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada, Helenistik çağdan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Resmi ve dini tatillerde özellikle Ankara ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Timur, "Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla büyük şehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra, her bayram ciddi yoğunluk yaşıyor." dedi.

Ramazan Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının rezervasyonunun dolduğunu bildiren Timur, şöyle devam etti:

"İlçede yaz ayları ve hafta sonlarının yanı sıra ramazan ve kurban bayramı tatillerinde konaklama talebini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Her geçen yıl artan turist potansiyeli ile konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz. Halkımızın çoğu evlerini turistlere açtı. Bayram süresince ilçe halkının yüzde 90'ının konutu pansiyon olarak hizmet verecek. Artan turist potansiyeline karşın pansiyon ve otellerdeki yatak sayısının artmamasının sıkıntısını yaşıyoruz. Belediye olarak bayram tatili için gerekli tedbirleri aldık ve bayram süresince en az 60 bin turisti ağırlamayı bekliyoruz."

İlçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürünün etkili olduğuna dikkati çeken Timur, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı ve tatil, balık ziyafeti için de bulunmaz bir fırsat olacak. Balıkçı lokantalarında misafirlerimiz en taze çeşitlerle balık ziyafetini yapma imkanı bulacak. Yöremizin bağ ve bahçesinde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı bu ziyafete eklediğimizde Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecektir. Tabii özellikle evlerini pansiyon olarak veren vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan önemli bir isteğimiz, fahiş fiyatlarla fırsatçılık yapmamaları."

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da bütün otel ve pansiyonların haftalar öncesinden dolduğunu dile getirdi.

Önlem amacıyla misafirlerin ağırlanması için ilçe merkezine yakın Ahatlar köyünde bazı evlerin pansiyon olarak kullanılacağını ifade eden Boran, "İlçe merkezinde oluşturduğumuz turizm irtibat bürolarımız sabah saatlerinden gece yarısına kadar misafirlerimize hizmet verecek." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amasra dördüncü kruvaziyer gemisini ağırladı
  • 05.10.2022 15:48

Amasra dördüncü kruvaziyer gemisini ağırladı

Batı Karadeniz'de turizmiyle öne çıkan Bartın'ın Amasra ilçesine dördüncü kruvaz ...

Amasra, 1 milyon ziyaretçi hedefini aştı
  • 01.10.2022 09:26

Amasra, 1 milyon ziyaretçi hedefini aştı

Bartın'ın tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürüyle d ...

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi
  • 06.05.2022 16:28

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra, Karabük'ün Safra ...

Bakan Kurum: "Artık afetlerin altında kalmayan bir Türkiye var"
  • 14.09.2021 11:28

Bakan Kurum: "Artık afetlerin altında kalmayan bir Türkiye var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kastamonu Bozkurt'ta konuştu.   ...

Bartın'da sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor
  • 19.08.2021 16:37

Bartın'da sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor

Bartın'ın Ulus ilçesinde, sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. ...

Bakan Kurum: "Bartın'daki hasar tespitleri yapılmaya başlandı"
  • 12.08.2021 13:24

Bakan Kurum: "Bartın'daki hasar tespitleri yapılmaya başlandı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın'ın Ulus ilçesinde sağanağın ardın ...