maritbet girişmaritbet
Aktaş, ikinci otelini Osmanbey'de açacak

Aktaş, ikinci otelini Osmanbey'de açacak

Şirket, dünyanın önemli otel zincirlerinden Choice Grubu'na ait Clarion markasını franchise'ini alarak İstanbul'a getirmişti

Aktaş İnşaat, turizm alanındaki ağırlığını artıracak. Şirket, dünyanın önemli otel zincirlerinden Choice Grubu'na ait Clarion markasını franchise'ini alarak İstanbul'a getirmişti. Aktaş Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Aras, 130 yataklı yeni otellerini Osmanbey'de açacaklarım dile getirdi. Aras, yakuı zamanda Kandilli'de 80 konutluk bir projeyi daha hayata geçireceklerini de söyledi. 

İstanbul'un Etiler, Acıbadem, Çerkezköy gibi gözde semtlerinde hayata geçirdiği konut projeleriyle adından söz ettiren Aktaş İnşaat, turizm alanının da önemli yatırımcılarından biri oldu. İstanbul Şişli'de 450 yatak kapasiteli otelini Clarion çatısı altında faaliyete geçiren Aktaş İnşaat, ikinci otelinin de startını verdi. Aktaş'ın ikinci oteli İstanbul Osmanbey'de açılacak. 130 yataklı otel kurmak için proje geliştiren Aktaş inşaat, bu inşaata başlamak için Şişli Belediyesi'nden izin bekliyor. 

Aktaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aras, "Osmanbey'deki 130 yataklı butik otel projemiz için Şişli Belediyesi'ne izin başvurusu yaptık. Proje tasdikinden sonra hemen inşaata başlayıp en kısa zamanda bitirmek istiyonız. inşaat dışında şehir otelleri yapmak için yeni projeler de geliştireceğiz" diye konuşuyor. 

OTELE HIZ VERDİ 

Son dönemde otel yatırımlarına lıız verdiklerini dile getiren Aras, "Biiyiikdere Caddesi'nde bulunan mülkiyeti kendimize ait 450 yataklı 5 yıldızlı bir otelin inşaatını yeni bitirdik. Dünyanın ikinci büyük otel zinciri olan Choice Otelleri'nin üst grubu olan Clarion markasını Türkiye'ye ilk kez Aktaş inşaat olarak biz getirdik. Sadece franchise aldık, işletmesini kendimiz yapıyoruz" diyor. 

Şirketin inşaata dönük yeni dönem planlarını Ekonomist'e anlatan Aktaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aras, Kandilli'de 275 milyon TL yatırımla 80 konut ve bir tarihi köşkten oluşan bir projeyi de hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. 

Mehmet Aras, inşaat sektöründe ilkeli ve dürüst çalışan, ayakları yere basan firmaların istikrarlı bir şekilde yollanna devam ettiklerine işaret ediyor. Aras, "Bu durum gelecekte de böyle devam edecek. Bir anda yüzlerce, binlerce konut projesine giren, nasıl olsa projeden satarım, sattıkça yaparım zihniyetiyle hareket eden ve öz sermayesi olmayan birçok firma inşaatını yarım bırakarak projelerini hüsranla sonuçlandırmıştır" diye konuşuyor. 

"HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI" 

Mehmet Aras, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Sanayinin toplam milli gelirden aldığı pay geriliyor. Üretmeden çok lüks binalar yapan, taşa toprağa para harcayan bir ekonomi oluyoruz" sözlerini de değerlendirdi. Ekonomi ve iş çevrelerinde çokça tartışılan bu sözlerin haklı olduğunu dile getiren Aras, "Başbakan yardımcısı Sayın Ali Babacan haklı. Özel sektörde inşaatın etkisi çok fazla. İş dünyasından çok tanıdığım sanayici, tekstilci işadamı dostlarımız var, kendi iştigal konularının dışında ek iş olarak inşaat sektörüne giriyorlar. Kâğıt üzerinde yaptıkları hesap ve kârları tutturamayınca da bu işe nerden girdik diye yakınıyorlar. Herkes kendi işini yapmalı" diyor. 

Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aktaş, ikinci otelini Osmanbey'de açacak
  • 28.09.2014 12:44

Aktaş, ikinci otelini Osmanbey'de açacak

Şirket, dünyanın önemli otel zincirlerinden Choice Grubu'na ait Clarion markasın ...