maritbet girişmaritbet
Akfen GYO’nun otel sayısı 2016’da 20’ye yükselecek!

Akfen GYO’nun otel sayısı 2016’da 20’ye yükselecek!

Akfen GYO, İstanbul Karaköy’de geliştirdiği Novotel Karaköy Ibis Otel Moskova’yı yıl sonuna kadar açması hedefliyor.

Akfen GYO, İstanbul Karaköy'de 200 odalı olarak geliştirdiği Novotel Karaköy ve Rusya'nın başkenti Moskova'da 317 odalı olarak yatırımını yaptığı Ibis Otel Moskova'yı yılsonuna kadar hizmete açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de sadece şehir otelciliğine yatırım yapan ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı konumunda bulunan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), inşaatına devam ettiği iki otel projesini 2015 yılıiçerisinde hizmete açmaya hazırlanıyor. Şirket, İstanbul Karaköy'de 200 odalı olarak geliştirilen Novotel Karaköy ve Rusya'nın başkenti Moskova'da 317 odalı olarak yatırımı yapılan Ibis Otel Moskova'yı yıl içinde faaliyete geçirmeyi hedeflerken, İstanbul Tuzla'da da200 odalı İbis Otel Tuzla'nın inşaatına başladı. 

Portföyünde 3'ü yatırım aşamasında toplam 20 otel projesi var

Akfen GYO'nun 2015 Nisan ayı itibariyle portföyünde Türkiye, Rusya ve KKTC'de 17'si operasyonel, 3'ü yatırım aşamasında olmak üzere toplam 20 otel projesi bulunuyor. Şirketin, büyüme ve yatırım hedefleri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Akfen GYO Genel MüdürüVedat Tural, “Türkiye ve Rusya'da değişken kira sözleşmeleri ile hâlihazırda Accor tarafından işletilen 17 otelimizin toplam 2 bin 911 olan oda sayısının, inşaatı devam eden yatırımlarımızın hizmete açılmasıyla birlikte 20 otelde toplam 3 bin 628'e yükselmesini hedefliyoruz” dedi. 

Dünyanın ilk 5 yıldızlı Novotel'i Karaköy'de açılacak

Novotel Karaköy'ün hizmete açıldığında dünyanın ilk beş yıldız standartlarındaki Novotel'i olma özelliğine sahip olacağını vurgulayan Vural, “Amacımız bu projemizi yılsonuna kadar hizmete açmak. Otel, bulunduğu konum itibariyle İstanbul Boğazı'nın eşsiz güzelliğinde, deniz ve Tarihi Yarımada manzarasına hâkim, bunun yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinlikler ile gün boyu canlılığını koruyan bir bölgede yer alıyor. Ayrıca yine İstanbul'da, Tuzla'da yatırımını yaptığımız Ibis Otel Tuzla 200 odalı olarak geliştirildi. Bu otelimizin de inşaatına başladık. Rusya'da yatırımı devam otel projemiz Ibis Otel Moskova, 317 odalı olarak geliştirildi. 2015 yılının ikinci çeyreği içinde hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Sektörün büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz

Türkiye'de ekonomik şehir otelciliği sektörünün büyümesine daha da katkıda bulunmaya devam etmek istediklerini vurgulayan Tural, orta vadede başta İstanbul olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışındaki yatırım fırsatlarını değerlendirebileceklerini ifade etti. 

Şubat ayında 116 milyon avroluk kredi sözleşmesi imzaladık

Mevcut tüm kredilerinin refinansmanı ve yatırımları devam eden projelerinde kullanılmak üzere Credit Europe Bank N.V ile geçtiğimiz Şubat ayı içinde bir kredi sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Vedat Tural, “Şirketimiz, kredi sözleşmesi kapsamında mevcut tüm kredilerimizin refinansmanında ve portföyümüzdekiyatırımı devam eden projelerimizin yatırım harcamalarında kullanılmak toplam 116 milyon avro tutarında, iki yılı anapara geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli kredi kullandı. Ayrıca, bağlı ortaklıklarımızın da mevcut tüm kredilerinin refinansmanı ve portföyümüzde bulunan yatırımı devam eden projelerinin yatırım harcamalarında kullanılmak üzere aynı şartlarda kredi temini için banka ile sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen GYO’nun portföy değeri 600 milyon avroya ulaştı
  • 05.01.2023 10:31

Akfen GYO’nun portföy değeri 600 milyon avroya ulaştı

Akfen Gayrinmenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Akfen GYO) toplam portföy değeri 600 m ...

Akfen GYO'nun gelirleri 2022'nin ilk 8 ayında geçen yılın tamamını geçti
  • 16.09.2022 11:22

Akfen GYO'nun gelirleri 2022'nin ilk 8 ayında geçen yılın tamamını geçti

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), 2021 yılının tamamında 17,7 mil ...

Akfen GYO Bodrum Yalıkavak’ta arsa aldı, villa projesi yapacak!
  • 15.09.2022 09:31

Akfen GYO Bodrum Yalıkavak’ta arsa aldı, villa projesi yapacak!

Akfen GYO, Bodrum Yalıkavak'ya tüm izinleri alınmış yeni bir arsa satın aldı. Şi ...

Akfen GYO, 3 aylık kira gelirlerini euro bazında %24 arttırdı!
  • 09.05.2022 11:40

Akfen GYO, 3 aylık kira gelirlerini euro bazında %24 arttırdı!

3 aylık kira gelirlerini Euro bazında %24 arttıran Akfen GYO, ulusal kredi notun ...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi hakkında özel durum açıklaması
  • 15.04.2022 11:59

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi hakkında özel durum açıklaması

Şirketimiz Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Kamuyu Aydınlatm ...

Akfen GYO, Söğütlüçeşme projesiyle Time Out Market’i Türkiye’ye getiriyor!
  • 09.04.2022 14:10

Akfen GYO, Söğütlüçeşme projesiyle Time Out Market’i Türkiye’ye getiriyor!

Akfen GYO, Ankara Söğütlüçeşme lokasyonuna dünyaca ünlü Time Out Market'i açacak ...