maritbet girişmaritbet
Ajwa Hotel Sultanahmet müşterilerini ağırlamaya hazır

Ajwa Hotel Sultanahmet müşterilerini ağırlamaya hazır

Üstün kalitedeki hizmet anlayışıyla bölge turizmine eski ruhunu hızla geri kazandıracak olan Ajwa Hotel Sultanahmet kapılarını açtı.

12 Group altında yer alan Gülab Mimarlık Ofisi tarafından farklı bir kimlikle artizan/zanaat oteline dönüşen Ajwa Hotel Sultanahmet, 6798 metrekare üzerinde 61 oda olarak dizayn edildi.

Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerine ev sahipliği yapan ve her yıl milyonlarca turist çeken Sultanahmet, beş yıldızlı bir artizan/zanaat (sanatkar tarafından yapılan ya da özel bir ustalık gerektiren) otele kavuştu.

Lüks segment otellerinin en iyileri arasında yer alması hedeflenen Ajwa Hotel Sultanahmet'te önceki gün Basınla Tanışma Kahvaltısı düzenlendi. Basın toplantısına katılan gazeteci ve yazarlara otel hakkında bilgi veren 12 Group Şirketler Grubunun Turizm ve Eğitim Yatırımlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Geçit, “Türk turizminin yaşadığı zor günlerin ardından yeniden cazibe merkezi olacağına inanıyoruz. Otelimizin yapımı aşamasında, kalite her adımda birinci kriter oldu” dedi.

ajwa hotel sultanahmet

SELİM GEÇİT: AJWA HOTEL SULTANAHMET'İN TURİZME YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİNE İNANIYORUZ

Selim Geçit, Ajwa Hotel Sultanahmet'in bölgede bu konudaki açığı kapatan bir adres olmasının hedeflendiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Azerbaycan uyruklu Türk iş adamı Abu Bakr, Aziyade Otel'i satın alarak Ajwa Hotel Sultanahmet'i hayata geçirdi. 12 Group altında yer alan Gülab Mimarlık Ofisi'nin tasarımıyla bu yapı farklı bir kimlikle artizan/zanaat oteline dönüştürüldü. Otelimiz 6798 metrekare üzerinde 61 oda olarak dizayn edildi. Bizim hamamımız Osmanlı döneminde kullanılan mermer kurnalardan, el yapımı çinilerden esinlenerek yapıldı ve her alanda en yeni teknoloji kullanıldı. Eskinin orijinalliğinden ve yeninin teknolojisinden yararlanarak çok güzel bir hamam yaptık. Buhar odamız tamamen mermerden yapıldı. Çok güzel bir yüzme havuzumuz, fitness merkezimiz ve iki tane toplantı salonumuz var. Ekmek dahil her şeyi biz üretiyoruz.Biz kendimizi hiçbir otelle kıyaslamıyoruz. Buradaki her bölüm, hizmette en iyiyi, en estetik biçimde sunma iddiasındadır.

Ülke olarak turizmle ilgili olumsuz günler geçirdiğimiz bir dönemde olabiliriz ama biz geleceğe umutla bakıyoruz. Moralimizi bozmadan her milimetrekaresine büyük özen gösterilmiş bu büyük turizm yatırımı için en kaliteli hizmeti verme konusunda çalışmalarımızı şevkle sürdürüyoruz.

Dünyanın baş döndürücü bir hızla değişmesi birçok yeni zorluğun yanı sıra daha önce var olmayan yeni ihtiyaçları da doğuruyor. Biz Ajwa Otelleri olarak bu hızlı değişimi bir avantaj olarak değerlendirmeyi amaçladık. Ajwa Hotel Sultanahmet'te öncelikle klasik otelcilik değil ev sahibi – misafir ilişkisi esastır. Misafirimiz burada kendini evindeki kadar rahat hissetsin istiyoruz. Bizim otelimizde Türk kültüründeki misafirperverliğin öne çıktığı serviste, müşteriye karşı dürüst olmak konfor sunmak kadar önem taşıyor.”

ŞEF RAMİN NURİYEV: AZERBAYCAN KAHVALTISINDA MASADA BOŞ YER KALMAZ

Azerbaycan geleneğine özgü çeşitlerin yer aldığı kahvaltı sırasında Ajwa Hotel Sultanahmet Şefi Ramin Nuriyev de Azerbaycan mutfağı hakkında bilgiler verdi. Özellikle reçel çeşitlerinin Azerbaycan kahvaltılarında çok önemli yer tuttuğunu belirten Şef Ramin Nuriyev, Azerbaycan kahvaltıları ve yemeklerinin çok zengin çeşit içerdiğini belirterek “Bizim masalarda boş bir alan kalmaz ve mutlaka çeşitli tatlılar, reçeller yer alır” dedi.

Basına sunulan bol çeşitli, ağızlara layık leziz Azerbaycan kahvaltısı, yakında açılacak olan Ajwa Hotel Sultanahmet'in üst katında muhteşem bir tarihi yarımada manzarasına sahip Z?f?ran Restoran'ın menüsünde yer alacak.

DUVARLARINDA SANAT ESERİ TABLOLAR, ODALARDA İPEK HALILAR…

Tasarımının, sadece Osmanlı ya da Selçuklu'yu değil, bölgenin geçmişindeki pek çok farklı dönemi yansıttığı Ajwa Hotel Sultanahmet'in her bölümünde sanatçı dokunuşu ve el işleri göze çarpıyor.

Topkapı restoratörleri tarafından yapılmış kalem işleri, ahşap ve sedef süslemeler, her biri ayrı bir dönemi yansıtan Azerbaycanlı sanatçıların değerli tabloları ve İznik çinilerindeki el işçilikleri, oteldeki sanat zevkini yansıtan unsurlardan sadece birkaçı…

Hem tarihten hem de geleneklerden beslenen tasarımla; aynı zamanda modern yaşamın son teknolojisini ve lüks anlayışını da harmanlayan bir felsefeyle kurulan Ajwa Hotel Sultanahmet, detayların sembolik ifadelerin ötesinde ciddi bir fark yaratabildiğini gösterme hedefini taşıyor.

Odalarında Azerbaycan'dan özel olarak getirilmiş el dokuması ipek halılar, Osmanlı sedirleri, klasik motiflerle süslü aydınlatmalar, tavan işlemeleri ve Çinili Köşk'ten ilham alan el yapımı çinilerin bulunduğu Ajwa Hotel Sultanahmet, üst kalite parfüm ve ipek şalların satılacağı bir hediyelik eşya dükkanı, sanat galerisi ve antika dükkanı ile tamamlanacak.

İŞ DÜNYASI İÇİN DE SEÇENEKLER VAR

İki toplantı odasıyla iş dünyasına alternatif sunan Ajwa Hotel Sultanahmet, misafirlerini müzik yerine su sesi, kuş sesi gibi doğa efektleriyle huzurlu bir ortamda ağırlarken; Osmanlı tarzını teknolojiyle birleştiren hamam, buhar odası ve masaj odalarında SPA hizmeti ve yüzme havuzuyla dinlendirici bir tatil yeri olarak dikkat çekiyor.

AJWA HOTEL KAPADOKYA DA YAKINDA AÇILACAK

Ajwa Hotel, Sultanahmet'ten sonra yakında Türkiye'de ikinci olarak Kapadokya'da hizmete girecek. Yine Gülab Mimarlık ekibinin projesiyle 1400'lü yıllarda inşa edilmiş geleneksel bir kervansarayın restore edilerek tasarlandığı Ajwa Hotel Kapadokya, Ürgüp'te 52 oda ve 6 villa ile hizmet verecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ajwa Hotel Sultanahmet müşterilerini ağırlamaya hazır
  • 21.02.2017 14:36

Ajwa Hotel Sultanahmet müşterilerini ağırlamaya hazır

Üstün kalitedeki hizmet anlayışıyla bölge turizmine eski ruhunu hızla geri kazan ...