maritbet girişmaritbet
Ahmet Çamyar'a Türk Halk Kültürüne hizmet ödülü!

Ahmet Çamyar'a Türk Halk Kültürüne hizmet ödülü!

Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a, Hacettepe Üniversitesi’nden “Türk Halk Kültürüne Hizmet” ödülü aldırdı.

Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ‘Yaşayan İdareler ve Halk Bilimi Çalıştayı'nda ‘Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi' örnek çalışma olarak değerlendirildi. Çalıştayda, konsept değişikliğine gidildiği Haziran 2016 tarihinden bu yana 11 binden fazla ziyaretçi ağırlayan ve UNESCO logosu kullanmaya yetkili Türkiye'deki tek Yaşayan Kültürel Miras Müzesi olan müze büyük övgü aldı. Çalıştaya Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Prof. Dr. Nebi Özdemir, Prof. Dr. Metin Özarslan, Dr. Şirin Yılmaz ve çok sayıda kişi katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Başkan Çamyar, kültür varlıklarının gün yüzüne çıkarılması, kente ve turizme kazandırılması doğrultusunda ‘Kültür Yolu Projesi' başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda ‘Ünye Kent Müzesi'ni 2016'da ‘Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'ne çevirdiklerini belirten Başkan Çamyar “Müzemiz bu özelliği ile Türkiye'deki 3 müzeden biri. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız girişimlerle UNESCO logosunu kullanmaya başlayan Türkiye'deki tek müze oldu” dedi.

Başkan Çamyar, “Tarihi binlerce yıl geriye giden Anadolu toprakları birçok kültüre ev sahipliği yaparken, geride adeta somut ve soyut kültür gökkuşağı bırakmıştır. Bu kültür öğelerinden günümüze ulaşanların yanı sıra, hala keşfedilmeyi bekleyen daha nicelerinin de mevcut olduğuna inanıyorum. Somut olmayan kültürel miras bir toplumda aidiyet ve devamlılık duygusu sağlamakta, diğer yandan yaratıcılığı teşvik etmekte ve sosyal çevrenin oluşumuna da katkı sağlamaktadır. Bu kırılgan mirasın korunması ve canlılığının sürdürülebilmesi hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır” diye konuştu.

‘Ünye Kent Müzesi'ni ‘Yaşayan Kültürel Miras Müzesi' haline getirdikten sonra ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını kaydeden Başkan Çamyar şöyle devam etti:

“Bizler de Ünye Belediyesi olarak 15 bin yıllık tarihi geçmişi olan ilçemizde yaşadığımız toprakların kültür öğelerini ortaya çıkarmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına Haziran 2016'da önemli bir başlangıç yapmış olduk. Kent Müzesi olarak hizmet veren müzemizi bu tarihte gerekli altyapıyı hazırlayarak, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi haline getirdik. Yine bu tarihten itibaren müzemizde 11 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayarak, ne kadar doğru bir projeyi gerçekleştirdiğimizi görmüş olduk.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Çamyar'a Türk Halk Kültürüne hizmet ödülü!
  • 24.04.2017 08:54

Ahmet Çamyar'a Türk Halk Kültürüne hizmet ödülü!

Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a, Hacettepe Ü ...