maritbet girişmaritbet
Adalı Holding turizme girdi

Adalı Holding turizme girdi

Adalı Holding, Adana’da inşaatına başlattığı Sheraton oteliyle turizm sektörüne girdi.

Müteahhitlik ve enerji alanlarında 1962 yılından bu yana faaliyet gösteren Adalı Holding, Adana'da inşaatına başladığı Sheraton Oteliyle turizm sektörüne girdi. Starwood Hotels&Resorts Worldwide tarafından işletilecek otel 2013 yılında açılacak. Seyhan Nehri kıyısında yer alacak otel 87 milyon dolara mal olacak.

Adalı Holding İle Starwood Hotels & Resorts arasında dün gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Adalı Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Serdar Adalı, gruplarının inşaat, servis müteahitliği ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösterdiğini dile getirerek, "Adalı Holding, grup şirketlerinden Serka inşaat ve Serka Turizm ile turizm ve şehir otelciliği sektörüne de yatırım yaparak büyüme karan aldı. 87 milyon dolarlık bir yatırımla bu sektördeki ilk yatırımımızı Adana Sheraton Hotel ile hayata geçiriyoruz" dedi.
Oteli Sheraton markasının sahibi Starwood Hotels & Resorts'un İşleteceğini anlatan Adalı, şunları söyledi: "Projemiz aynı zamanda Adana'nın turizm sektöründen daha fazla pay almasını sağlayacak. Turizm ve otelcilik alanındaki yatırımlarının önümüzdeki dönemde İstanbul, Ankara, İzmir ve Kıbns'ta devam edecek. Bir yıl içinde Kıbrıs'ta ikinci otelimizin açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Bu alanda iddialı olduklarını dile getiren Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hünkar Şevki Adalı. "Turizme ilk adımımızı dünyada taktir edilen bir marka ile hayata geçiriyoruz. Bu da bu alandaki iddiamızı ortaya koyuyor" diye konuştu.

300 kişiye iş olanağı

Adalı Holding Genel Müdürü Aytaç Demirbaş ise başta inşaat olmak üzere bünyesinde 38 şirket, 4 bin çalışanı bulunan holdingin yıllık cirosunun 200 milyon doları aştığını ifade ederek, "Yeni büyüme alanları olarak turizmi belirledik. Seyhan Nehri'nin şeklinden esinlenerek “S” harfi şeklinde tasarlanan otel Adana'nın yeni sembolü ve prestiji olacak. Kaba inşaatı süren otel tamamlandığında 300 kişiye iş olanağı sağlayacak" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz