maritbet girişmaritbet
2015'te gidilecek en iyi 10 yer!

2015'te gidilecek en iyi 10 yer!

Seyahat sitesi TripAdvisor, 2015'te gidilecek en iyi 10 yeri sıraladı. Hint Okyanusu yükseliyor, yağmur ormanlarında adres değişti.

1- Sihanoukville'in sonsuz kumsalları

2015te nereye gidilir

Kamboçya başkenti Phnom Penh'in güneybatısına doğru yolculuk edip Hint Okyanusu kıyısında Sihanoukville'e varacaksınız. Burası Tayland Körfezi... Mangrov ormanları, şelaleler karada; şnorkelle yüzme imkânı okyanusta. Ara bölgedeyse sonsuza uzanan beyaz kumsallar. Bundan da sıkılanlar bisiklet kiralayarak araziyi keşfe çıkabilir.

2- Da Nang'da ejderhalar arasında

2015te nereye gidilir

Yemek düşkünleri için yepyeni bir rota... Vietnam'ın liman şehri Da Nang'da, ülke mutfağının en taze ve özel yemeklerini tadabilirsiniz. İster tabana kuvvet dolaşarak ister her Vietnam vatandaşı gibi pedal çevirerek sokak lezzetlerinin keyfini sürün. Ardından da yapımı iki yıl evvel tamamlanan Ejderha Köprüsü'nü (Evet, ağzından ateşler püskürtüyor) yürüyün.

3- Ayışığında Limasol'da

2015te nereye gidilir

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Limasol şehrinden aşağıya, Akrotiri Körfezi'ne doğru indiğinizde adanın en güney ucuna varıyorsunuz. Hareketli bir gece yaşamı, otel ve restoran bolluğuyla burası cazip bir rota. Dahası, illa da ayışığı altında görmek gereken Greko-Roman Kourion amfitiyatrosu. Çocuklu aileler Fasouri Su Parkı'na da uğrayabilir.

4- Phuket'e alternatif Ao Nang

2015te nereye gidilir

Phuket her mevsim çok kalabalık ama Tayland'da orayı dahi aşan çok yer var. Örneğin Ao Nang... Phuket'in doğusuna düşen bu adada herkese bir kumsal, bir de günbatımı düşüyor. Fazlasını isteyenler teknelere atlayıp adalar turuna çıkıyor; daha da maceracılarsa ya sarp kayalara tırmanıyor ya okyanus dibini keşfe dalıyor.

5- Bodrum'un modası geçmez

2015te nereye gidilir

Yabancılar Bodrum'u bir rota olarak göredursun, Ege'nin incisi yıllardır yükselişte. Bir milim de aşağı inmedi. Bu yaz Bodrum'a gidiyorsanız ve gösteriş meraklısı değilseniz, magazin programlarındaki mekânlardan uzak durun. Bir bilene sorun: Bodrum'un keyfi mavi turla çıkar.

6- 700 yıl önce Naha'da

2015te nereye gidilir

Japonya zaten kendine özgü bir ülke; Okinawa ise Japonya'nın içinde bambaşka bir bölge. Okinawa'nın en büyük şehri Naha'da dünyanın en görkemli kalelerinden Shuri'yi ziyaret ettiğinizde, Ryukyu krallarının yedi yüz yıl önceki şatafatlı yaşantısına bir anda geçiş yapabilirsiniz. Olmazsa olmazlardan biri de seramik sanatının en iyi örneklerinin sergilendiği Tsubasa Sokağı.

7- Hurgada'da geç tatil

2015te nereye gidilir

Türkiye'ye yakın mesafede dalma ve şnorkelle yüzme merkezi... Mercan adaları, turkuvaz sular ve rüzgâr sörfüne müsait bir hava durumu da bonus. Hurgada'nın sezonu uzun; dolayısıyla turist akınının yavaştan azaldığı sonbahar aylarında da tercih edebilirsiniz. Eski mahalle El Dahar'ı ziyaret etmeyi unutmayın.

8- Kazan'da ‘kazan kazan'

2015te nereye gidilir

Doğu'nun incisi tanımını onun kadar hak eden şehir azdır. Volga Nehri kenarındaki Kazan'a mimarlar özel ilgi göstermiş. Yapımı büyük ölçüde biten ‘Tüm Dinlerin Tapınağı' ile başlayın, Kazan Kremlini, Kul Şerif Camisi, Tatar Kukla Tiyatrosu ve Sovyet Yaşantısı Müzesi'yle gezinize devam edin. Biraz soğuk olacak; en iyi seçenek yaz ayları. Giden kazanır.

9- Ormandan operaya Manaus

2015te nereye gidilir

Aranızda ‘Mister No' okumuş olanlar varsa Manaus'un nasıl bir yer olduğunu bilir. Bilmeyenler için söyleyelim: Brezilya'da yağmur ormanlarının arasında vaha gibi bir şehir. Amazon'un her ton yeşilinin keyfini sürmek, macerasına dalmak bir yana; Manaus bir kültür merkezi olarak da öne çıkıyor. Amazon keşif turuyla geçen günün akşamında opera seyrettiğinizi hayal edin; işte öyle.

10- Hem deniz hem şehir Eylat

2015te nereye gidilir

Kızıldeniz'in kuzey ucunda bir İsrail liman şehri... Eylat'a İsrailliler zaten yaz tatilleri için akın akın gidiyordu; şimdi bu limanı dünya da keşfediyor. Alametifarikası sıcacık suyu; sürprizi şnorkelcileri bayram ettirecek mercan kayalıkları. Restoranları, gece hayatı ve alışveriş imkânıyla da yarı şehir yarı deniz tatili.

Yorum Yaz