maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin tarihi eserler kredisi için başvuru süresi doluyor

TOKİ'nin tarihi eserler kredisi için başvuru süresi doluyor

TOKİ, kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu amacıyla kullandırılan kredi için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu amacıyla kullandırılan kredi için başvuru süresi yarın sona eriyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kurumun, unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi içindeki tarihsel değerleri, sağladığı restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandırdığını belirtti.

Kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için kullandırılan kredi başvurularının 3 Nisan'da başladığını anımsatan Turan, başvuru süresinin yarın sona ereceğini bildirdi. Turan, restorasyon kredisi miktarını bu yıl 160 bin liraya çıkardıklarını ifade etti.

Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna katkı sağlamak amacıyla 2005 yılında restorasyon kredisi uygulaması başlattıklarını hatırlatan Turan, şunları kaydetti:

"TOKİ olarak özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerekli şartların sağlanması halinde kredi sağlıyoruz. Türkiye genelinde 12 yılda bugün itibarıyla 726 proje için kredi açıldı, 513 taşınmaz kültür varlığının ise restorasyonu tamamlanarak idaremizce geçici kabulü gerçekleştirildi. İdaremiz tarafından tahsis edilen toplam kredi miktarı 72 milyon 171 bin 588,92 lira. Tarihsel değerlerimizi sağladığımız kredilerle gelecek nesillere kazandırıyoruz."

Tarihi geçmişe sahip yerler

TOKİ'nin kredilendirdiği projelerin bulunduğu yerleşimler şöyle:

"İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Amasya, Bartın, Çanakkale, Elazığ, Muğla, Mardin, Uşak, Kastamonu, Tokat, Trabzon, Giresun, Edirne, Isparta, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Artvin illerinde, Safranbolu, Kalecik, Bergama, Ürgüp, Taraklı, Bandırma, Ayvalık, Milas, Fethiye, Ula, Foça, İnegöl, Mudanya, Midyat, Seydiler, İnebolu, Alanya, Akçaabat, Osmaneli, Mudurnu, Kemaliye, Göynük, Taraklı, İncesu, Zile ve Daday ilçelerinde, Mustafapaşa, İbrahimpaşa Birgi, Kalkan, Çavuşin, Kayaköy, Uzungöl ve Bolaman."

Kredi başvurusunda bulunmak isteyenler, başvuru şartlarına http://www.toki.gov. tr/restorasyon-kredileri linkinden ulaşabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin tarihi eserler kredisi için başvuru süresi doluyor
  • 27.04.2017 12:41

TOKİ'nin tarihi eserler kredisi için başvuru süresi doluyor

TOKİ, kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu amacıyla kullandırıla ...