maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin Erzincan'da 1,500 konut inşaatı devam ediyor

TOKİ'nin Erzincan'da 1,500 konut inşaatı devam ediyor

Başbakan Yıldırım, Erzinacan Tavuk Kombinası açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, 2018 desteklerinden itibaren mazotta anlamlı bir indirim yapacaklarını belirterek, "Tarla sürüyorsun bir depo mazot gitti. Mazotun yarısı sizden, yarısı bizden. Deponun yarı fiyatını devlet karşılayacak. Öyle bol keseden 'mazotu 1 lira, 50 kuruş yapacağım' diyenlere bakmayın. Onlar hayal tacirliği yapıyor." dedi.

Yıldırım, Erzincan Tavuk Kombinası açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ülke için hayallerinin olduğunu ama hayal tacirliği yapmadıklarını, söyledikleri her şeyin, gösterdikleri her hedefin hesabının kitabının bulunduğunu vurguladı.

Arkalarında tapu gibi 14 yıl hizmetin olduğunu, her şehirde, her ilçe ve köyde Türkiye'nin geleceğine damga vuran eserler yaptıklarını ifade eden Yıldırım, 14 yılda Erzincan'a 6 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 

Başbakan Yıldırım, yatırımlar arasında 832 yeni derslik, 7 hastane, 10 bine yakın toplu konut, 324 kilometre bölünmüş yol, 66 köprünün yer aldığını, Ergan Dağ Sporları Merkezini açtıklarını, Erzincan Üniversitesini şehre kazandırdıklarını, polis meslek okulunu açtıklarını, Tercan Çadırkaya Barajını hizmete aldıklarını, 53 milyon fidan diktiklerini, 45 dereyi ıslah ettiklerini aktardı.

Çiftçilere 424 milyon liralık tarım desteği verdiklerini, Erzincan'ı Sivas ve Erzurum'a bölünmüş yollarla bağladıklarını anımsatan Yıldırım, şimdi ise Erzincan'ı Trabzon, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'a bağlayacaklarını, hızlı trenin adım adım Erzincan'a geldiğini, buradan sonra Erzurum ve Kars'a gideceğini, Kars-Tiflis-Bakü Projesi ile Orta Asya'ya kadar uzanacağını dile getirdi.

"Bir proje bitmeden diğerini yapıyoruz"

Yıldırım, Erzincan Devlet Hastanesine 250 yataklı yeni bir bina daha eklediklerini, TOKİ'nin bin 500 konutunun yapımının devam ettiğini, gövde yükseliği 92 metre olan ve yapımı süren Turnaçayırı Barajı'nın çok önemli olduğunu, baraj yapıldığında 148 hektar arazinin suyla buluşacağını, toprakların daha da bereketleneceğini söyledi.

Bir yandan da dünya çapındaki büyük eserleri birer birer hizmete aldıklarını anlatan Yıldırım, "30 Haziran'da Osman Gazi Köprüsü'nü, hemen arkasından Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete aldık. Şimdi de 20 Aralık'ta denizin 106 metre altından geçen Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. Dedemiz Fatih, İstanbul'u fethederken gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları şimdi trenleri de arabaları da denizin altından geçiriyor. Bir proje bitmeden diğerini yapıyoruz." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

‘Köysel Dönüşüm’ kapsamında örnek köy evlerinde sona gelindi
  • 08.07.2019 15:29

‘Köysel Dönüşüm’ kapsamında örnek köy evlerinde sona gelindi

Erzincan’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde merkez Uluköy köyünde ya ...

Dağ başında 360 derece dönen ev
  • 11.06.2019 13:51

Dağ başında 360 derece dönen ev

Erzincan’da iş adamı Yavuz Peker, tüm araziyi gören tepenin üzerine yaptırdığı d ...

TOKİ Erzincan Refahiye projesinin görselleri
  • 06.06.2018 14:49

TOKİ Erzincan Refahiye projesinin görselleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzincan’ın Refahiy ...

TOKİ'nin Kemaliye'ye yapacağı 146 konut!
  • 21.09.2017 14:51

TOKİ'nin Kemaliye'ye yapacağı 146 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzincan’ın Kemaliy ...