maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama!

TOKİ’den Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama!

TOKİ, Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama yaptı

 

TOKİ, Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama;

Zonguldak kamuoyunda ve yerel basında Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları Projesinin iptal edildiği yönündeki asılsız iddialara açıklık getirmek üzere bu açıklama yapılması ihtiyacı oluşmuştur.

İdaremiz ile Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin Ön Protokol 05.04.2010 tarihinde imzalanmış olup, hak sahiplerinin tespiti, mülkiyet analizi, taşınmaz aplikasyonu, ölçüm işleri, kıymet takdirine ait değerleme ve taşınmazlara ait bilgi-belgelerin edinilmesi ve Jeolojik ve Jeoteknik etütler ile avan vaziyet planı hazırlanmıştır. Çalışma sonucunda alanda 590 adet hak sahibi tespit edilmiş olup kentsel tasarım projesine göre alanda 2654 adet konut yapımı planlanmıştır.

Bu çalışmalar sonunda, 22.08.2012 tarihinde Ana Protokol imzalanarak hak sahipleri ile muvafakat görüşmeleri başlatılmış olup, görüşmeler neticesinde yaklaşık % 82 gibi yüksek bir oranda anlaşma sağlanmış bulunmaktadır.

Proje alanında, daha evvel Jeolojik ve Jeoteknik etütler yapılmış olup, alandaki değişik söylentilerin önüne geçebilmek için İdaremizce daha detaylı bir araştırma çalışması başlatılmıştır.

Asıl gayesi vatandaşlarımızın daha güvenli ve nitelikli konutlara taşınmalarını sağlamak olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin ileride telafisi güç sorunlar doğurmaması açısından İdaremizce ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik etüt raporları ile daha önce açılmış galerilerin risk oluşturup oluşturmayacağı ve gerekiyorsa alınacak önlemler konusunda bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Bu araştırmamız sonucuna göre ihtiyaç duyulması halinde gerekli önlemler alınacaktır ve çalışmaların sonuçları ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Zonguldak kamuoyunda ve yerel basında Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları Projesinin iptal edildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamakta olup projenin iptali gibi bir durum söz konusu değildir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama!
  • 06.02.2013 09:45

TOKİ’den Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama!

TOKİ, Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları projesiyle ilgili açıklama yaptı ...