maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Somali'ye 200 yataklı hastane

TOKİ'den Somali'ye 200 yataklı hastane

TOKİ, son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Somali'de 200 yataklı hastane kuruyor.

TOKİ, son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Somali'de 200 yataklı hastane kuruyor. Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl Ağustos ayında bu ülkeye yaptığı ziyarette karar altına alınan faaliyetler çerçevesinde, TOKİ 200 yataklı hastane, 40 derslikli hemşirelik meslek yüksekokulu, cami ve pazar yeri gibi temel tesisleri hibe şeklinde inşa edecek.

TOKİ'den yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılı Ağustos ayında Somali'ye yaptığı ziyaretin ardından, kıtlık ve kuraklıktan büyük sıkıntı yaşayan ülkeye yönelik kapsamlı bir projeye başlandığı bildirildi. Bu kapsamda Türkiye'nin hibesi olarak 200 yataklı tam teşekküllü Türk hastanesi kurulacak, ihalesi tamamlanan hastanede, tek kişilik 17 oda, 4 kişilik 34 oda, 3 kişilik ve 5 kişilik birer oda yer alacak. Yoğun bakım üniteleri, müşahade birimleri ile yataklı servislerdeki yataklarla birlikte hastanedeki yatak sayısının toplamı 200 olacak.

Hafif çelik konstrüksiyon malzemeden üretilecek hastane zemin üzerine iki kat inşa edilecek. Birinci katta yataklı servisler, misafirhane birimleri ve idari birimlerden oluşan dört blok yer alacak. Diğer iki blok zemin katta bulunacak. Hastanede, 110 araçlık poliklinik otoparkı ve 33 araçlık acil servis otoparkı olmak üzere 143 araçlık otopark yapılması da planlandı.

Yorum Yaz