maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Somalı madencilere düşük taksitli konut!

TOKİ'den Somalı madencilere düşük taksitli konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Somalı madenciler için çok düşük taksitlerle konut üreteceklerini açıkladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma'da madenciler için düşük taksitlerle konut yapılacağının müjdesini verdi.   

Turan, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte Soma'da maden kazasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine teslim edilecek yapımı süren konut alanında incelemede bulundu. 

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile şantiye sorumlularından bilgi alan Turan, Doğuş Grubu'nun 40 dönümlük alan üzerinde yaptırdığı 301 konut ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nce finanse edilen ve TOKİ tarafından yapımı süren 301 konut alanını ziyaret etti. 

Turan, konutların aynı anda tamamlanması gerektiğini hatırlatarak, bu yönde şantiye görevlilerini uyardı. 
İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Turan, konutların madenci yakınlarına gelecek yıl teslim edileceğini ve gecikmenin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Turan, "İnşaat alanlarında incelemede bulunduk ve inşallah önümüzdeki yaz aylarında bu konutlara vatandaşlarımıza teslim etmiş ve vatandaşlarımız da konutlara taşınmış olacak. Konut yapımlarının ileri aşamada olduğunu yerinde gördük. İşimiz yüksek tempolu bir iş, daha önümüzde yaklaşık 7-8 aylık daha bir süresi var. İnşallah verilen iş bitimi süresinden önce teslim edeceğiz" diye konuştu.

Somalı madencilere konut müjdesi

TOKİ Başkanı Turan, açıklamasında, yerel yönetimler tarafından arsa üretilmesi durumunda madenci aileleri için konut yapılabileceği bilgisini de verdi. 

Soma Belediye Başkanlığı ile arsa üretimi konusunda görüşme yaptıklarını aktaran Turan, tespiti yapılan arsalarda incelemede bulunacaklarını söyleyerek, şunları belirtti: 
"İnşallah burada beklentisi olan vatandaşların, arazi üretimi konusunda ne varsa yapacağız. Somalılar da inşallah Belediye Başkanı ve Kaymakam ve Valimiz burada, arazi ürettiğimiz zaman Soma'da da önümüzdeki 5-6 ay içerisinde projeye başlayacağız. İnşallah Soma'da bekleyen madenci kardeşlerimizi biliyoruz. Dolayısıyla bin, bin 500 ya da 2 bin, 2 bin 500 adet arazi üretimine göre başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere satışı yapılacak. Buradan da müjdeleyelim, çok düşük taksitlerle ve taksitleri de dairelere taşındıktan sonra başlamak kaydıyla konut üretmek üzere buradayız." 

Vali Bektaş, ziyaretin amacının Soma'daki madenciler ile dar gelirli vatandaşlara yapılması planlanan konutların arsalarının yerinde incelenmesi olduğunu ifade etti. 

Konutlar dar gelirlilere ve madencilere yapılacak 

Soma'da bin 500 ile 2 bin arasında konut yapılmasının planlandığını belirten Vali Bektaş, şöyle konuştu:
"TOKİ aracılığıyla Soma ilçemizde bin 500 ile 2 bin konut arasında madenciler öncelikli olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımız için yapılması planlanıyor. Kendisini ziyarete gittiğimizde böyle bir talebi dillendirmiştik, Soma'daki arkadaşlarımız da ucuz arsa temini için çalışıyorlardı, bu konuda belli mesafeler alındı. Sayın Başkanımızla da arsaları yerinde göreceğiz ve bir karar verilecek. Arkasından arsaların kapasitesine göre bin ile 2 bin arasında bir konut inşaatı, planlanıp başlanacak. Dar gelirli ama madenciler öncelikli Somalı vatandaşlarımıza satılacak. Bizim asıl amacımız, madende çalışan işçilerimizin asıl sıkıntısı bir ev sahibi olabilmek hatta çok madenciden kendim duydum, 'Bir ev almak için madende çalışmaya başladım' diyor."
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de konutların alt yapısı ile yol ve çevre düzenlemesinin belediye tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi. 

TOKİ Başkanı Turan, Yunusemre ilçesinde yapılacak konutların arazisinde inceleme yapmak üzere Soma'dan ayrıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den Somalı madencilere düşük taksitli konut!
  • 24.07.2015 09:49

TOKİ'den Somalı madencilere düşük taksitli konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Somalı madenc ...

TOKİ, Soma'ya 301 konut yapacak!
  • 20.12.2014 14:11

TOKİ, Soma'ya 301 konut yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Soma’da yapılacak 301 konut için düğmeye ...