maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Samsun’a 1 milyar liralık yatırım

TOKİ’den Samsun’a 1 milyar liralık yatırım

TOKİ, Samsun’da toplam 13 bin 876 konut sayısına ulaşılacak olup, başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 1 milyar TL olduğu belirtildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) proje ve ihale çalışmaları devam eden 6 bin 420 konut ile birlikte Samsun'da toplam 13 bin 876 konut sayısına ulaşılacak olup, başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 1 milyar TL olduğu belirtildi.

Samsun'un çeşitli ilçe ve mevkilerinde toplam 33 şantiyesi olduğu belirten TOKİ, 7 bin 456 konut, 5 ilköğretim, 6 lise, 5 cami, 11 spor salonu, 5 ticaret merkezi, 5 hastane, 3 büfe, kreş, pansiyon, cezaevi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı hizmet binası ve stadyum inşaat çalışmalarına devam ediyor.

TOKİ'den alınan bilgiye göre, Samsun'da yapılan 33 şantiyenin 24'ü tamamlanmış olup, geri kalan 9 şantiyede de inşaat çalışmaları devam ediyor. Devam eden inşaat çalışmaları arasında İlkadım ilçesi Çatkaya köyüne cezaevi inşaatı, Çarşamba ilçesine 200 yataklı devlet hastanesi, MİT Müsteşarlığı Hizmet Binası, 33 bin seyircili stadyum, Havza ve Vezirköprü ilçelerine hastane ve 1'er adet lojistik depo ve nizamiye binaları bulunuyor.

21 projenin de ihale ve proje aşamasında olduğunu ifade eden TOKİ yetkilileri, bunlarla birlikte 6 bin 420 konut ile Samsun'da toplam 13 bin 876 konut sayısına ulaşılacağını, başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedelinin ise yaklaşık 1 milyar TL olduğunu bildirildi.
İHA

Yorum Yaz