maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Antalya'da 45 bin liraya satılık daire

TOKİ'den Antalya'da 45 bin liraya satılık daire

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Antalya'da 45 bin liraya daire satıyor. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutların taksiti 233 liradan başlıyor

TOKİ'den Antalya'da 45 bin liraya satılık daire


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Antalya'da 45 bin liraya daire satıyor. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutların taksiti 233 liradan başlıyor
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 420 konutluk Antalya Merkez Çıplaklı projesinde Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan daireleri kurasız, başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sundu.
Antalya Merkez Çıplaklı projesi kapsamındaki konutların satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülecek ve temerküz şube Döşemealtı Şubesi olacak. Açık satış yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutun başvuruları, 31 Mayıs 2010 tarihine kadar kabul edilecek.
Konut alıcıları, konutun satış bedelinin % 12 oranındaki peşinat miktarını 31 Mayıs 2010 tarihine kadar, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklar. Borç bakiyesi, % 12 peşinat 180 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen TÜFE ve ÜFE oranlarından en düşük olana göre belirlenecek oranda artırılacak. (Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri hariç.)
Konutlar hemen teslim edilecek. Taksit ödemeleri konut teslim tarihini takip eden ay itibariye tahsil edilecektir. İlk altı aylık dönemsel artış Temmuz 2010 tarihinde uygulanacak. Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimlerinde; konutlar, % 12 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslimli satış olacağından sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak.
Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin;
- Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları”, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
- Antalya il sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet etmeleri veya il nüfusuna kayıtlı olmaları (Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kapsamında başvuranların en az 5 (beş ) yıldır ikamet ediyor olması veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.)
- Hane halkı gelirinin en fazla net 2.000 TL olması,
- 30 yaş ve üzerinde olması,
- Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
- Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir.

Gerekli belgeler

- Nüfus Cüzdanı fotokopisini,
- Başvuru sahibinin adına ve ikametgâh ilmühaberinde yer alan adresine göre düzenlenmiş bir adet fatura (son 3 aya ait doğalgaz, elektrik, su, telefon vs.) fotokopisini, (Başvuru sahibinin adına kayıtlı fatura bulunmaması durumunda, başvuru sahibinin eşinin, çocuklarının, annesinin ve/veya babasının adına ikametgâh ilmühaberi adresine göre düzenlenmiş fatura da kabul edilecektir.)
- İkametgâh ilmühaberini, (Antalya il sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet ettiğine dair), Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kapsamında başvuranlar 5 (beş ) yıllık ikametgâh ilmühaberi ibraz edecektir.
- Aile bireylerinin T.C. Kimlik Numaraları,
- Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Belgeyi”
- Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı,
- Hane halkı gelirinin en fazla net 2.000 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,
- Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)
- Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur'dan çalışmadığına dair belgeleri,
- İl Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmadığına dair belgeyi, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) Sözleşme imzalama aşamasında ilgili Banka Şubesine İbraz edecekler.
- Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecek.
- Konutlar teslimli satıldığından hak sahipleri sözleşme imzalama aşamasında seçtikleri konuta ilişkin KDV bedellerini de yatıracaklardır. KDV'yi de yatıran hak sahipleri bir sonraki gün Koltek Müşavirlik A.Ş.'nin Çıplaklı şantiyesinde konutlarını teslim alacaklar.
- Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında
bulundurmaları gerekmektedir:
- Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
- Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası,
- Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,
- KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura.
- Satış ile ilgili bankacılık hizmetleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili tüm şubeleri tarafından yürütülecek.
- Konut satış bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) dâhil edilmemiştir. Bu tutarlar hak sahibi olacaklara aittir.
- Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

45 bin liraya daire
 
Metrekaresi...........84.63
Fiyatı................45.752
Peşinat oranı.........% 12
Peşinat miktarı.......5.490
Vade..................180
Taksit................233
 
Metrekaresi...........84.63
Fiyatı................52.707
Peşinat oranı.........% 12
Peşinat miktarı.......6.324
Vade..................180
Taksit................257
 

Başvuru;
Bilkent Plaza B1 Blok 06530 Bilkent/ANKARA
Tel: (312) 266 76 80 Faks: (312) 266 77 39

Web: www.toki.gov.tr

  • Etiketler:

Yorumlar

  1. Alparslan Bülent güzel  Avatar imageAlparslan Bülent güzel says:

    Antalyada daire almak istiyorum

Yorum Yaz