maritbet girişmaritbet
“TOKİ, vatandaşlarla barışık bir kuruluştur”

“TOKİ, vatandaşlarla barışık bir kuruluştur”

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yatırım çalışmalarını incelemek üzere Denizli’ye gitti ve TOKİ’nin projelerini değerlendirdi.

ESD - TOKİ'nin yaptığı inşaatlarda incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Denizli Valiliğini ziyaret etti, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer yetkilerle görüştü.

Birçok ilde yatırımlarıyla dikkat çeken TOKİ, Denizli'de de vatandaşı ev sahibi yapmaya devam ediyor. Denizli'deki yatırımları incelemek, şantiyeleri gezmek için buradaki projeleri inceleyen Turan, Pamukkale Karahayıt bölgesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Hem konut hem de tesislerle ilgili bilgiler alan TOKİ Başkanı, yeni dönemde Türkiye'yi 2023 Türkiye'sine hazırlama düşüncesinde olduklarını söyledi. Şehirlerin ve yapıların daha sağlıklı olması için kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. 

"TOKİ'ye açılan davalarda büyük düşüş gerçekleşti"

Turan, son günlerde sosyal medya ve basın yayın organları üzerinden “TOKİ'nin 40 bin davasının olduğu” ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını belirterek, TOKİ'nin 2002 yılından itibaren yaklaşık 650 bin konut ile 6 bin 689 sosyal donatı inşa eden bir kuruluş olduğunu söyledi.

TOKİ'nin, bu kadar büyük operasyonlar içerisinde olan bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Turan, şunları söyledi:
"2002 yılından 2014 yılına kadar, bu kadar büyük bir yapı içerisinde muhataplarını düşündüğünüzde toplam 40 bin dava konusu olmuş. TOKİ'nin, belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olmuş. Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur. Bizim bu sene içerisinde yapmış olduğumuz şu an 800'e yakın açık şantiyemiz var. Son yıllarda idare aleyhine açılan dava sayılarında büyük oranda düşüş meydana geldi. Dava sayımız 2014 yılı için sadece 2 bin civarıdır. Bu kadar büyük bir yapı düşünüldüğünde, bu kadar büyük bir muhatap düşünüldüğünde bu çok önemli bir konudur. Dolayısıyla dava sayısına yönelik spekülatif yaklaşım doğru değildir. Mesela, şu anda derdest, devam eden dava sayımız 12 bin civarındadır. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesini isterim."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!
  • 01.12.2017 15:27

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşü ...

TOKİ, 1 milyon konut hedefini yükseltti!
  • 19.03.2015 15:47

TOKİ, 1 milyon konut hedefini yükseltti!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayaşehir'de satışa açılan 1500 konutla birlikt ...

Tunç Soyer'in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı
  • 16.09.2020 10:02

Tunç Soyer'in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar Ulamış'ta sıkma ve i ...

Filyos Limanı'nın önemi Fatih'in sondajıyla arttı
  • 24.08.2020 15:02

Filyos Limanı'nın önemi Fatih'in sondajıyla arttı

Sultan 2. Abdülhamid döneminde hayata geçirilmesi planlanan Filyos Projesi, Tuna ...

Ergün Turan 'deniz havuzları' projesini açıkladı!
  • 18.03.2019 10:00

Ergün Turan 'deniz havuzları' projesini açıkladı!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, gençlerin denizle bulaşacağı d ...