maritbet girişmaritbet
TOKİ, Soma'ya 301 konut yapacak!

TOKİ, Soma'ya 301 konut yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Soma’da yapılacak 301 konut için düğmeye bastı.

Toplu konut uygulamaları, sağlık-eğitim yatırımları, sosyal konut projeleri ile dikkat çeken ve önemli işlere imza atan TOKİ, bu kez Soma'da madenci aileleri için konut inşa edecek.    

Soma'daki mande faciasının ardından yapılan araştırmaların, yaşamını yitiren madencilerin ve ailelerinin en büyük sorunlarından birinin konut sıkıntısı olduğunu ortaya koyduğuna işaret eden Turan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesine konut müjdesinin ardından çalışmalar hız kazandı. Ailelerin konutlarına bir an önce kavuşmaları amacıyla gerekli planlamalar gerçekleştirildi. Bu doğrultuda İdaremizce konutların ihale tarihi belirlendi. İhalenin yapılması ve yüklenici firmaya yer tesliminin ardından 450 takvim günü içinde konutların inşa edilmesi planlandı" ifadelerini kullandı.

İhalesi Ocak'ta yapılacak!

Maden faciası ile 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'da 301 konut hayata geçirecek olan TOKİ, bu kapsamda 14 Ocak 2015 Çarşamba, saat 15.00'te Halkalı Atakent'teki binasında ihale düzenleyecek.

Hayatını kaybeden madenci aileleri için konut yapımı, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi gerçekleştirilerek işe başlanacak olup söz konusu 301 konutluk proje, yer tesliminden itibaren 450 takvim gününde tamamlanacak.

Ayrıntılar için tıklayın!

Yorum Yaz