maritbet girişmaritbet
TOKİ Kayaşehir’de merak edilen sorular yanıt buldu!

TOKİ Kayaşehir’de merak edilen sorular yanıt buldu!

TOKİ'nin Kayaşehir'de satışa sunduğu evlere başvuru sürecinde sıkça sorulan sorular emlaktasondakika.com aracılığıyla yanıt buldu.

T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Kayaşehir'de satışa açtığı 1500 konuta ev almak isteyenler yoğun ilgi gösteriyor. 23. Bölge'de alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan 400 adet 2+1 dairenin fiyatı 134 bin 570 liradan başlayıp 158 bin 836 liraya kadar yükseliyor. Emlaktasondakika.com'un haberine göre 18. Bölge 1 ve 2. Etap ile 19. Bölge'de orta gelir grubu kapsamında satışa sunulan 1100 konutun fiyatı ise 107 bin 800 lira ile 398 bin 458 lira arasında değişiyor.

toki istanbul kayaşehir 2015 başvuru satış

Bir haftada 40 bine yakın kişinin başvurduğu TOKİ İstanbul Kayaşehir Konutları'nda merak edilen sorular emlaktasondakika.com aracılığıyla yanıt buldu. Kimler başvurabilir, hangi şartlar gerekmekte, başvuruya engel durumlar var mı, aynı evden kaç kişi başvurabilir gibi sorular, ev almak isteyenlerin cevabını en çok aradığı sorular olarak göze çarpıyor.

TOKİ KAYAŞEHİR BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ'nin İstanbul'da satışa açtığı projede sıkça sorulan sorular

1- Adıma  kayıtlı  konut yok  ama  arsa var (hisseli, hissesiz, satın alma ya da miras yoluyla  intikal etmiş arsalar vs.) Bu  benim başvuru  yapmama engel mi?

Alt Gelir Projelerine başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmadığına dair İl Tapu Sicil Müdürlüğünden alınan belgenin ibraz edilmesi talep edilmektedir. Eşlerden biri üzerine bağımsız gayrimenkul (%100) bulunması halinde, eşlerden ikisi de başvuru yapamaz. Gayrimenkulün eş ve velayet altındaki çocuklar dışında kalan kişilerle hisseli olması halinde eşlerden yalnızca biri başvuru yapabilir. Alt Gelir Grubunda arsa ve araziler de bu kapsamda yer alırken, Sosyal konutlarda bu şart aranmamaktadır.

Diğer bir deyişle, sosyal konutlara başvuru için başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı herhangi bir konutun bulunmaması gerekmektedir. Fakat bu durumda da eşlerden yalnızca biri başvuru yapabilir.

2- Adıma kayıtlı hisseli bir apartman dairem var (müstakil ev de olabiliyor, büyük çoğunluğu miras yoluyla intikal etmiş) Bu benim başvuru yapmama engel mi?

Başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı herhangi bir konutun bulunması halinde, eşler iki projeye de (Alt Gelir ve Sosyal Konut) başvuru yapamazlar. Ayrıca arsa tapulu (kat irtifaklı) konutlar da hisseli gibi görünmesine rağmen üzerinde konut olması ve tapu tahsisli olması sebebiyle, eşler başvuru yapamaz.

3- Yıllardır İstanbul'da yaşıyorum. İki yıl önce il dışı  görevi çıktı bir yıl kaldıktan sonra döndüm. Şu anki ikametim sadece bir yıl oldu ama öncesinde 20 yıl boyunca İstanbul'da oturdum. Toplamda 21 yıllık İstanbul'da olduğuma  göre benim başvuru hakkım var mı?

İl / İlçe Nüfus Müdürlüklerinden istenilen onaylı vukuatlı nüfus kaydı ile son 2 (iki) yıldır ikamet edildiğini gösterir belgenin olması gerekmektedir. Bu belgeye ilave olarak, son 2 (iki) yıldır ikamet edildiğini gösteren her yıla ait Elektrik, Su, Doğalgaz, Ev telefonu, Cep telefonu faturalarından birinin ibrazı da gerekmektedir. Ancak son iki yıla ait ikamet şartlarını resmi makamlarca belgeleyemeyen şahısların başvuruları kabul edilmemektedir.

NOT: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir

4- Biz peşinatı yatırıp hak sahibi olduğumuzda hangi daireyi alacağımıza nasıl karar veriliyor. Kurada zemin kat ya da  aynı kategorideki en küçük daire çıkarsa ne olacak?

Kişiler başvuru sırasında sosyal konutlardan yalnızca 1+1, 2+1, 3+1 veya 4+1 konut tiplerinden birine müracaat edebilir. Söz konusu konut tiplerine ilişkin çok sayıda farklı m2 büyüklüğünde konutlar yer almaktadır. Kişiler sadece konut tipine yani 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipine müracaat edecek olup; konut m2, kat, yön ve cephe özellikleri ile konut fiyatı  Konut Belirleme Kurası ile belirlenecektir. Kura sonrası kişiler kendilerine çıkan konutu dilerlerse Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama dönemi içerisinde İdaremiz tarafından Türkiye Halk Bankası Başakşehir Şubesi'ne gönderilen “Becayiş” dilekçesi doldurarak bir başka konut alıcısı ile değiştirebilirler. Ancak bu işlem kişiler Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamadan önce yapılmak zorundadır. Sözleşme imzalayan kişiler becayiş hakkını kaybetmiş sayılırlar. Sözleşme imzalama dönemi içinde sözleşme imzalamayanların konut hakları kullanılmamış sayılır ve başvuru bedelleri sözleşme imzalama döneminden sonra kendilerine ödenir.

5-Üzerimde tapuya kayıtlı hiçbir gayrimenkul yok ama yüklü miktarda para var? Ben TOKİ'ye başvurabilir miyim?

Alt Gelir Grubu için başvuru yapacak olan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının aylık net geliri 3.700,-TL'yi geçmeyecek olması şartı (herhangi bir sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın) aranmakta olup; kişilerin para veya benzeri taşınabilir varlıklarının olması başvuruya engel teşkil etmemektedir.  

6-Bir aile düşünelim evin reisi ve  hanımının emeklilikleri var. Kendi şartları başvuruya uygun değil. Ama  20 yaşını  geçmiş evlilik çağındaki çocukları adına başvuru yapabilirler mi? 

Sosyal konutlarda 18, Alt Gelir Grubunda ise 25 yaşını bitirmiş her birey, ayrı ayrı olmak üzere ailelerinin (anne, baba ve kardeş) gelir durumuna ve gayrimenkulünün olup olmadığına bakılmaksızın, kendi adlarına başvuru yapabilirler. Başvuru yapacak kişilerde sosyal güvence, öğrenci veya işsiz gibi bir ayrım yapılmamaktadır. Ancak, bu çocuklar adına ailesi başvuruda bulunamaz. Çocukları adına başvuruda bulunmak isteyenler, noterde düzenlenen vekaletname ile başvuru yapabilirler.

TOKİ İletişim Bilgileri

Web: www.toki.gov.tr

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den İstanbul’a 547 yeni konut!
  • 16.09.2015 11:48

TOKİ’den İstanbul’a 547 yeni konut!

TOKİ, İstanbul Tuzla ve Üsküdar'da toplam 574 yeni konut inşa edecek. Ayrıca Sul ...

İstanbul’da sahne bir kez daha TOKİ’nin!
  • 27.06.2015 11:43

İstanbul’da sahne bir kez daha TOKİ’nin!

TOKİ, Bahçeşehir'de toplamda 29 bin metrekare büyüklüğe sahip iki parsel arsayı ...

TOKİ İstanbul Kayaşehir'e 23 günde 57 bin başvuru!
  • 27.04.2015 12:13

TOKİ İstanbul Kayaşehir'e 23 günde 57 bin başvuru!

İstanbul Kayaşehir'de T.C. Başbakanlık TOKİ'nin satışa açtığı 1500 konut uygulam ...

TOKİ Kayaşehir’de merak edilen sorular yanıt buldu!
  • 03.04.2015 18:04

TOKİ Kayaşehir’de merak edilen sorular yanıt buldu!

TOKİ'nin Kayaşehir'de satışa sunduğu evlere başvuru sürecinde sıkça sorulan soru ...

TOKİ Kayaşehir'e bir haftada 37 bin başvuru geldi!
  • 01.04.2015 12:05

TOKİ Kayaşehir'e bir haftada 37 bin başvuru geldi!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de satışa sunduğu 1500 konuta 8 günde 37 bin 517 baş ...