maritbet girişmaritbet
TOKİ İznik'e mahalle konseptli 165 konut inşa edecek

TOKİ İznik'e mahalle konseptli 165 konut inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İznik'e yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlanan "mahalle" konseptli 165 konut yapacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bursa'nın İznik ilçesinde yerel mimari anlayışıyla projelendirdiği, cami, dükkan, çocuk parkı ve çeşitli sosyal alanların da yer aldığı yerleşim alanında 165 konut inşa edecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle geliştirilen projelere devam ettiklerini bildirdi.

Proje 23 bin metrekarelik alana kurulacak 

"Her kente ayrı tasarım" başlığından yola çıkılarak tüm şehirlerde çalışma yürüttüklerini, Bursa'da da yeni bir projeye başlayacaklarını aktaran Turan, şunları kaydetti:
"23 bin metrekarelik alana kurulacak İznik ilçesindeki sosyal konutlar, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak proje kapsamında yapılacak 120 kişilik cami ve 4 dükkan ile 'mahalle' konseptinin izleri görülecek. Artık yeni konutlar inşa ederken, sadece binalar inşa etmiyoruz. Bir medeniyet algısı, gelenek ve yerel olanı yansıtıyoruz. Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz. Bursa-İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde Türk mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak."

Ergün Turan, projede yer alacak çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşil alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkeziyle ilçede yeni bir yaşam bölgesi oluşturulacağını vurguladı.

İnşa edilecek 120 kişilik caminin ise İznik mimarisi ve mahalle konseptine uygun tasarlandığı bilgisini veren Turan, "780 adet ağacı barındıracak proje, bittiğinde yeşil görüntüsüyle İznik'e değer katacak" ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ İznik'e mahalle konseptli 165 konut inşa edecek
  • 08.07.2015 15:30

TOKİ İznik'e mahalle konseptli 165 konut inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İznik'e yörenin doğasına uygun 2-3 katlı ...