maritbet girişmaritbet
TOKİ, İstanbul'da 125 bin konut yapacak

TOKİ, İstanbul'da 125 bin konut yapacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da 100 bine yakın konut ürettiklerini ve bu sayıyı 125 bine ulaştıracaklarını söyledi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu'nda, TOKİ Alemdağ Emlak Konutları kura çekilişinde konuşan Bayraktar, TOKİ'nin Halkalı'da, İkitelli'de, Ataşehir'de, Bahçeşehir'de yapmış olduğu yaklaşık 10 binin üzerindeki konutla adeta yeni şehir parçacıkları oluşturulduğunu belirtti.

Bayraktar, son olarak da Kayabaşı'nda 240 bin nüfusluk yeni bir şehir oluşturulacağını ifade ederek, "Burada iddialıyız. Burası hem ekolojik bakımdan hem çevre hem de orta gelir grubuna yönelik olması bakımından çok müstesna bir proje olacak" dedi.

Alemdağ'da yapılan projenin de örnek bir proje olacağını belirten Bayraktar, "Bugün burada 700 civarında vatandaş müracat etti. 500 kadar hak sahibi olacak. Hak sahibi olamayanların da müracaatlarını tutacağız. İmkan olursa onlara da bu sitede ev yaptırmaya çalışacağız. Kurada kazanamayanları da elimizin tersiyle itecek değiliz. Onları da bir şekilde hak sahibi yapmak için bir gayret göstereceğiz. Olmazsa önümüzdeki kuralarda onlara bir öncelik tanıyacağız" dedi. "TOKİ, sadece İstanbul'da 100 bin civarında konut üretti. TOKİ bunun büyük bir bölümünü bitirip teslim etti ve önümüzdeki dönemde de yapacağı konutlarla sayı 125 bine ulaşacak" dedi.
 
İSTANBUL DÖNÜŞECEK
İnsanların depreme dayanıklı evlerde oturmaları için çok ciddi gayret sarf ettiklerini anlatan bayraktar, "İstanbul'da Küçükçekmece'den tutun da Tuzla'ya kadar birçok yerde kentsel dönüşüm yapıyoruz. İstanbul'u salaş yapılardan, kaçak yapılardan, çirkin görüntüden de kurtarma çabasındayız. Bu sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin 81 vilayetinde, 800 ilçesinde çalışmalarımız ve gayretlerimizle sürdürülüyor. Hep beraber bu anlayışla, bu bilinçle, bu imajı oluşturarak Türkiye'mizi salaş yapılardan kurtarmaya çalışacağız. Konutların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den İstanbul’a sağanak halinde konut yağmuru
  • 12.12.2014 14:48

TOKİ’den İstanbul’a sağanak halinde konut yağmuru

Türkiye’nin en büyük kentinde uzun zamandan beri beklenen konut açığına cevap ve ...

İstanbul'un her iki yakasına yeni kent kurulacak!
  • 05.08.2013 14:24

İstanbul'un her iki yakasına yeni kent kurulacak!

Konut projelerinin birbiri ardına yükseldiği mega bir kent olan İstanbul için hü ...

Trabzon kentsel dönüşümle yeni bir çehre kazanacak
  • 26.11.2010 00:07

Trabzon kentsel dönüşümle yeni bir çehre kazanacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon'un ağırlığını ortaya çıkaracak kentsel ...

TOKİ, İstanbul'da 125 bin konut yapacak
  • 16.08.2010 19:40

TOKİ, İstanbul'da 125 bin konut yapacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da 100 bine yakın konut ürettiklerini v ...