maritbet girişmaritbet
Toki Edirne'de kuralar çekildi

Toki Edirne'de kuralar çekildi

TOKİ’nin dar gelirli aileler için satışa sunduğu ve bin 548 başvurunun olduğu Edirne’deki 318 konut için kura çekimi yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), dar gelirli vatandaşların ev hayallerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla 7 ilde satışa sunulan ve rekor başvurunun yapıldığı konutların ilk kura çekimi Edirne'de düzenlenen törenle yapıldı. Bin 548 kişinin başvuruda bulunduğu Edirne'de 318 kişi ev sahibi oldu.

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TOKİ'nin Türkiye'de 81 ilde 845 ilçede ve 2 bin 150 şantiyede çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik 318 konutun kura çekimi için bir araya geldiklerini ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “TOKİ'nin yaptığı 513 bin konutun 430 bin tanesi Edirne'deki gibi sosyal nitelikli konutlardır. Yoksul konutları, dar gelirli konutları, alt gelir ve orta gelir grubu konutlardır. Geriye kalan yaklaşık 83 bin tanesi bizim kaynak temin ettiğimiz hasılat paylaşımı modeliyle yapılan konutlardır. TOKİ sadece bu konutları yapmakla kalmayıp, modern hayatın gerektirdiği, bu konutların ihtiyacı olan sosyal donatılarda yapmaktadır. Yine bu kapsamda Türkiye'de bugüne kadar yaptığımız okul sayısı 760 adettir. Yine 23 bin gencimize yurt ve pansiyonlar yaptık. 190 tane sağlık ocağı yaptık. Eğitim ve araştırma hastaneleri yaptık. Bugün TOKİ'nin Türkiye genelinde yaptığı 513 bin konutta yaşayacak insan sayısı yaklaşık 20 tane 100 bin nüfuslu şehre eşittir. Yani TOKİ bugüne kadar ülkemizde 20 tane 100 bin nüfuslu şehir kurmuştur”

TOKİ'nin sadece Edirne merkezde değil ilçelerde de çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Özdemir, Enez, İpsala, Havsa, Uzunköprü, Lalapaşa'da inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Edirne genelinde TOKİ'nin 5 bin 400 konut inşaatına başladığını ifade eden Özdemir, ''Edirne'nin Enez ilçesinde 120 konut inşaatına başladık. Kısmet olursa bu yıl sonuna kadar bitireceğiz. Keşan'da 736 konut projemiz devam ediyor. İpsala 304 konut şantiyesini bitirdik. Hak sahiplerine teslim ettik 192 konut inşaatı devam ediyor. Uzunköprü'de 240 konut inşaatına başladık. Havsa'da 72 konutun kaba inşaatları bitti. Bu kapsamda biz merkezde dahil 5 bin 104 konut inşaatına başladık. Bunlardan yaklaşık bin 800 tanesini teslim ettik. 3 bin 200 tanesininde inşaatı devam etmektedir''dedi

Ev sahibi olan vatandaşlara ''Hayırlı olsun, güle güle oturun'' diyen Özdemir, ev sahibi olan vatandaşlarımızın mutluluğunu paylaşmak, bizleri de çok mutlu ediyor''diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİ İLK ÖNCE ÜZÜLDÜ, SONRA SEVİNDİ

Daha sonra noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Ev sahibi olan vatandaşlar büyük mutluluk yaşarken, şehit annesi Nevriye Tezgider, kurada zemin katı çekince büyük üzüntü yaşadı. Zemin katı istemediğini, sağlık sorunları nedeniyle üst katlarda oturmak istediğini ifade eden Tezgider, ''Benim sağlık sorunum var. Çok alt katta oturamam. Tamam benim kaderimdi, kurayı ben çektim ama olursa birinci veya ikinci kat olsun. Zemin katı istemem''dedi.

Bunun üzerine TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Özdemir, şehit annesi Tezgider'i de yanına alarak Fırınlar Sırtı Mevkinde yapılan TOKİ konutları gezdirdi.

Şehit annesi Tezgider, evleri çok beğendiğini belirterek ''Kura çekilişinde zemin katı çekince çok üzülmüştüm. Ben evin çok alçakta olduğunu düşünmüştüm, ama öyle değilmiş. Ev gerçekten çok güzelmiş. Ben sayın Başbakanımıza çok teşekkür ederim. Hayallerimizi gerçekleştirdi'' dedi.

Alt gelir grubuna dönük konutlarda hak sahibi olanlar 4 bin TL peşinat ödeyecekler. İlk taksit ödemelerini ise konutları teslim aldıktan sonra yapacaklar. Aylık taksitleri yaklaşık 188 TL başlayan konutlar 180 ay (15 yıl) vadeli satılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...