maritbet girişmaritbet
TOKİ, dar gelirliye 127 TL taksitle konut satıyor

TOKİ, dar gelirliye 127 TL taksitle konut satıyor

TOKİ, alt gelir grubuna peşin fiyatı 26 bin liraya ev satıyor. TOKİ'nin 180 ay vadeyle sattığı 1+1 tipindeki dairelerin taksiti 127 liradan başlıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Erzincan Üzümlü'de alt gelir grubu toplu konut uygulaması kapsamında kurasız ve başvuru önceliğine göre konut satışına başladı. Erzincan - Üzümlü Alt Gelir Grubu Projesi kapsamındaki konutların satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülüyor. Temerküz şube ise Üzümlü şubesi olarak belirlendi. Konut satışı, 30 Haziran'a kadar ilgili bankanın yetkili şubelerince ve açık satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Peşinatlar 3 bin liradan başlıyor

Konut tipi............1+1

Metrekaresi...........62.34

Fiyat.................26.066 TL

Peşinat oranı.........% 12

Peşinat tutarı........3.128 TL

Vade..................180 ay

Başlangıç taksiti.....127 TL

 

180 ay vade yapılıyor

Konut tipi............1+1

Metrekaresi...........62.34

Fiyat.................35.749 TL

Peşinat oranı.........% 12

Peşinat tutarı........4.290 TL

Vade..................180 ay

Başlangıç taksiti.....174 TL

 

TOKİ'nin şartları

1. Konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri konutun satış bedelinin % 12 oranındaki

peşinat miktarını 30 Haziran 2010 tarihine kadar, projeye göre, ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi, % 12 peşinat 180 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranlarından en düşük olana göre belirlenecek oranda artırılacaktır.

2. Konutların geçici kabulü yapılmış olup hemen teslim edilecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme imzalama işlemini izleyen ay başlatılacaktır. İlk dönemsel artış konut Temmuz 2010'da uygulanacaktır.

3. Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde yer alanlar için konutlar, % 12

peşinat 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip

eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

4. “Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin;

a) Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresi'nden kredi almamış olmaları”, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

b) Erzincan il sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet etmeleri veya il nüfusuna kayıtlı

olmaları, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranların en az 5 (beş) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.)

c) Hane halkı gelirinin en fazla net 1.600 TL olması,

d) 30 yaş ve üzerinde olması,

(Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir.)

şartları aranmaktadır.

5. Başvuru sahipleri,

a) Nüfus Cüzdanı fotokopisini,

b) Başvuru sahibinin adına ve ikametgah ilmühaberinde yer alan adresine göre düzenlenmiş bir adet fatura (son 3 aya ait doğalgaz, elektrik, su, telefon vs.) fotokopisini, (Başvuru sahibinin adına kayıtlı fatura bulunmaması durumunda, başvuru sahibinin eşinin, çocuklarının, annesinin ve/veya babasının adına ikametgah ilmühaberi adresine göre düzenlenmiş fatura da kabul edilecektir.)

c) İkametgah ilmühaberini, (Erzincan il sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet ettiğine dair),

d) Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 5 (beş) yıllık ikametgah ilmuhaberi ibraz edecektir.

e) T.C. Kimlik Numaralarını, (Aile bireylerinin)

f) Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Belgeyi”

g) Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı,

h) Hane halkı gelirinin en fazla net 1.600 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur'dan çalışmadığına dair belgeleri,

i) İl Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmadığına dair belgeyi, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

Sözleşme imzalama aşamasında ilgili Banka şubesine İbraz edeceklerdir.

6. Söz konusu projede yer alan konutların sözleşme imzalama işlemleri sırasında 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, hak sahipleri peşinat miktarı ile birlikte KDV'yi de yatıracaklardır. Peşinat miktarı ile birlikte KDV'yi yatıran hak sahibinin teslim işlemleri bir sonraki gün projenin Müşavir firması Üçer Müşavirlik ve Mühendislik A.Ş. tarafından Üzümlü şantiyesinde gerçekleştirilecektir. Konut satış bedellerine KDV ve Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) dahil edilmeyecek olup, bu tutarlar hak sahibi olacak alıcılara aittir.

7. Satış işlemleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır.

8. Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

 

TOKİ İletişim bilgileri:

Adres: Bilkent Plaza B1 Blok 06530 Bilkent/ANKARA

Tel: (312) 266 76 80

Faks: (312) 266 77 39

Web: www.toki.gov.tr

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz