maritbet girişmaritbet
TOKİ çekilişleri yapıldı!

TOKİ çekilişleri yapıldı!

Kestel'e inşa edilecek 2. etap TOKİ konutları kapsamında alt gelir grubuna yönelik 85 m2'lik 378 konutun kura çekimleri yapıldı.

TOKİ tarafından Kestel'de inşa edilen ve alt gelir grubuna hitap eden 2+1 toplam 378 konutun kura çekimleri Kestel Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. 643 kişinin ev sahibi olmak için başvurduğu konutların kura çekimine, Kestelliler yoğun ilgi gösterdi. Kura çekiminde dua eden vatandaşların yanı sıra, panik atak geçiren kişiler de oldu. TOKİ 1. etap kuralarında 'evlerin belediyede çalışanların yakınlarına çıktığı' iddiasını dikkate alan Kestel Belediyesi, bu kez kura çekimini noter huzurunda ve şeffaf sandık içinde yaptı. Kuralarda her şeyin şeffaf olacağını belirten Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "Dedikodu istemiyoruz. Önceki çekilişte oldu, şimdi istemiyoruz. Kestel Belediyesi olarak biz görevimizi yaptık, alt gelir grubu sayılarını artırdık. 24 ay teslim süresi var. İhalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı, şu anda zemin etüdü yapılıyor. 10 Temmuz'da da inşaat başlayacak" dedi.

Başvuru bedelleri verilecek

Kurada ismi çıkmayanların 6 bin lira başvuru ücretini TOKİ'den 15 gün veya bir ay içinde geri alabileceklerini ifade eden Başkan Acar'a, vatandaş tepki gösterdi. Başvuru ücreti 10 bin lira olan ve orta gelir grubuna hitap eden daireler için son başvuru tarihinin pazartesi son bulduğunu öğrenen vatandaş paralarının daha önce verilmesini istedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz