maritbet girişmaritbet
TOKİ, Bursa'daki cezaevi arsasına konut yapıyor

TOKİ, Bursa'daki cezaevi arsasına konut yapıyor

Bursa’nın Keles ilçesine TOKİ tarafından yapılacak 80 dairelik konutlar için müracaatlar alınmaya başladı.

Keles Belediyesi iş birliğiyle 64 konutluk birinci etap TOKİ binaları 2007 yılı içerisinde yapılmış ve sahiplerine teslim edilmişti. Talep üzerine ikinci etap için Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ön başvuruları aldı. TOKİ binaları, birinci etap binalarının karşısında eski kapalı cezaevinin bulunduğu alan üzerine yapılacak.

Bilindiği gibi K1 tipi Keles Kapalı Cezaevi'nde bazı mahkumlar isyan çıkarmış ve cezaevi yanmıştı. Bunun üzerine burada bulunan mahkumlar başka yerlere nakledilerek cezaevi bakanlıkça kapatılmıştı. Keles Belediyesi arsanın mülkiyetini TOKİ binaları yapmak üzere almıştı. Arsa devri tamamlanınca kesin kayıtlar için başvurular başladı.

toki bursa

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, "Talepler doğrultusunda konut yapımı için çalışma başlattık. Ertuğrulgazi Mahallesi'nde eski cezaevinin bulunduğu arsa üzerinde yapılacak binalar B1 tipi brüt 74,83 m2 (2+1) 16 adet, F1 tipi brüt 84,49 m2 (2+1) 32 adet ve K2 tipi brüt 110,81 (3+1) 32 adet konut olmak üzere toplam 80 daireden oluşacak.Şimdi talepleri topluyoruz. Keles'te konut ihtiyacının bir kısmını dahi karşılayabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, Bursa'daki cezaevi arsasına konut yapıyor
  • 23.07.2015 11:03

TOKİ, Bursa'daki cezaevi arsasına konut yapıyor

Bursa’nın Keles ilçesine TOKİ tarafından yapılacak 80 dairelik konutlar için mür ...