maritbet girişmaritbet
TOKİ Batman'da 1472 emekli ev sahibi oldu!

TOKİ Batman'da 1472 emekli ev sahibi oldu!

Batman'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Emekliler Derneği için yaptırılan bin 472 konutun kura çekimi yapıldı.

Atatürk Spor Salonunda yapılan kura çekiminde, Kuyubaşı köyü mevkisinde yaptırılan ve ocak ayında teslim edilecek olan konutlar için noter huzurunda kura çekildi.

Törene katılan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, yaptığı konuşmada, Batman başta olmak üzere bölgede böyle güzel ve anlamlı girişimlerde bulunmak istediklerini ifade etti.

Geçen 3 yıl içerisinde Türkiye'de ve bölgede kardeşliğin, huzurun tadına vardıklarını belirten Özdemir, bu yaşamı ve huzuru devam ettirmek için toplumun bireyleri olan emeklilerin sürece katkı sunması gerektiğini söyledi.

Can güvenliği, huzur ve barışın gerekliliğinden bahseden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bizler huzur istiyoruz. Huzur olacak ki bu güzel hizmetler bu memlekette olsun. Çünkü silahın yankılandığı bir yerde kimse hizmet etmez. Kimse yeni konut yapmayı düşünmez. Kimse yeni bir iş yeri açmayı düşünmez. Bu süreçte hayatını kaybedenler sizin evlatlarınızdır. İster dağdaki olsun, ister korucu olsun, ister asker olsun, ister iş adamı olsun, ister iş makinası çalıştıran operatör olsun, ister bir minibüs şoförü olsun bunlar sizin evlatlarınız."

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise "TOKİ, bugüne kadar 81 il ve 3 bin 103 şantiye'de 676 bin 811 konut yapmaya başlamış ve 900 bin işçiye istihdam sağlamıştır" dedi.

TOKİ'nin çalışmalarının Türkiye genelinde aralıksız sürdüğünü ifade eden Karaca, bugüne kadar 539 bin 348 konutu tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi.

Şimdiye kadar 5 bin 278 ihale gerçekleştirdiklerini bildiren Karaca, şunları kaydetti:

"Burada sadece konutları değil, sosyal alanlar da yapıp teslim ediyoruz. Sosyal donatılar dışında 72 bin derslikli 985 okul, 989 spor salonu, 172 yurt, 95 sağlık ocağı, 266 hastane bunların dışında 530 noktada ticaret merkezi, 570 cami ayrıca 18 stadyum sporumuza sunduk. Yerel yönetimlerle birlikte 372  projede  272 bin konut planladık. Bu projelerle 900 bin işçiye istihdam sağladık. Toplam 48 katrilyon hak ediş ödemesi gerçekleştirdik."
Öte yandan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca'ya Batman'a göstermiş olduğu desteklerinden dolayı plaket verdi.

Konutların ocak ayında teslim edileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Batman'da 1472 emekli ev sahibi oldu!
  • 19.08.2015 12:29

TOKİ Batman'da 1472 emekli ev sahibi oldu!

Batman'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Emekliler Derneği iç ...