maritbet girişmaritbet
Mobilyakent’in ilk aşaması için ihaleye çıkıldı

Mobilyakent’in ilk aşaması için ihaleye çıkıldı

Türkiye'de ilk kez mobilya sektöründe üretim yapan firmalara hizmet verecek ve 3 aşamalı olan Mobilyakent'in ilk aşaması için ihaleye çıkıldı

Türkiye'de ilk kez mobilya sektöründe üretim yapan firmalara hizmet verecek ve 3 aşamalı olan Mobilyakent'in ilk aşaması için ihaleye çıkıldı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan Mobilyakent'in ilk aşamasındaki 688 iş yeri ve 2 cami inşaatı için 20 Haziran 2012 tarihine kadar firmalardan teklif alınacak.

Mobilyakent'in ilk aşamasında yapılacak olan 688 adet, 200 ila 1000 metrekarelik iş yerlerini TOKİ inşa edecek.

Bu çerçevede TOKİ, Kayseri Marangozlar-Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası ile geçen yıl protokol imzalamıştı. TOKİ bu protokol ile ilk ' kez sanayi sitesi inşa etmiş olacak.

Protokol imza sonrasında çalışmalara başlayan TOKİ, sitenin yapılacağı bölgedeki çalışmaları tamamlayarak inşaatlar için ihale sürecini başlattı.

20 Haziran 2012 tarihine kadar firmalar teklif verecek. Bu teklifler TOKİ tarafından değerlendirilerek ihale sonucu açıklanacak. Sonucun açıklanmasıyla birlikte işi alan firmanın kısa zaman içerisinde iş yerlerinin temelini atacağı öğrenildi. İnşa edilecek yeni iş yerlerine eski sanayi ve bazı bölgelerde üretim yapan mobilya atölyeleri taşınarak, daha geniş ve imkanların rahat olduğu ortamda üretim yapacak.

Kayseri Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Genel Sekreteri ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Müdürü Ercan Sarı kaya, ihale sürecini takip ettiklerini ve gelişmelerin Kayseri'deki mobilya üreticileri için önemli olduğunu belirtti. Sarıkaya, ihale kapsamında iş yerlerinin bulunduğu bölgede alt yapı sorunu yaşanmayacağını ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kocasinan Belediyesi'nin yolların yapımını gerçekleştireceğini açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da Mobilyakent'in devamı olan Mobilya Üretim Alt Yapısı Güçlendirme Projesi (MOBİTEK) için mayıs ayında ihaleye çıkıyor.

Haziran ayında bakanlığın ihaleyi tamamlaması bekleniyor.

Bu proje ile sitenin bulunduğu alanda modern bir mobilya üretim üssü oluşturulacak. 3,5 milyon euro harcama ile kurulacak olan üretim merkezi ve merkezdeki ekipmanlar arasında şu tesisler yer alacak; ilk hammadde deposu, yarı mamul deposu, kurutma fırınları, buharlama fırını, masif panel ve lamine ahşap üretim hattı.

Sandalye, yemek odası, sehpa, koltuk takımı, yatak odası parçalar üretim bölümü, CNC yüzey işleme makineleri, pencere profil makinesi, karton tutkallama makinesi, paketleme bandı, teknik destek odaları ve forklift. Ayrıca tesiste üretim destek ünitesinde jeneratör, trafo ve kompresör, toz ve talaş emme, toplama depolama komple sistemi, talaş pres briket makinesi, tam otomatik kontrollü, talaş ve parça yakıtlı kızgın su santralı ve araçlar yer alacak.

Mobilya üreticileri merkezden faydalanabilecek ve buradaki makineler sayesinde daha geniş tasarımlı birçok yeni ürün üretme imkanı bulacak.

Ayrıntılı Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya Kent, bölgenin cazibe merkezi olacak
  • 31.07.2018 09:54

Mobilya Kent, bölgenin cazibe merkezi olacak

MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Al ...

Mobilyakent inşaatında son yaklaşıldı!
  • 24.05.2017 15:24

Mobilyakent inşaatında son yaklaşıldı!

Kayseri'de Ev-Ofis ve Dekorasyon Merkezi olacak Mobilyakent’te sona yaklaşıldı. ...

Mobilyakent’in ilk aşaması için ihaleye çıkıldı
  • 25.04.2012 08:21

Mobilyakent’in ilk aşaması için ihaleye çıkıldı

Türkiye'de ilk kez mobilya sektöründe üretim yapan firmalara hizmet verecek ve 3 ...

TOKİ Mobilyakent ihaleye çıktı!
  • 24.04.2012 15:21

TOKİ Mobilyakent ihaleye çıktı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Mobilyakent’in ilk aşamasını ihaleye çıkardı. 688 işy ...