maritbet girişmaritbet
Mimar ve mühendis adaylarından TOKİ'ye ilgi!

Mimar ve mühendis adaylarından TOKİ'ye ilgi!

İTÜ'nün düzenlediği Kariyer Zirvesi’nde, TOKİ gençleri mimarlık ve mühendislik alanında sunulan fırsatlar konusunda bilgilendirdi

Genç mimar ve mühendis adaylarının yoğun ilgisi ile karşılaşan TOKİ uzmanları, Türkiye'nin en büyük konut uygulama alanına sahip olan İdarenin staj imkânları hakkında bilgi vererek, stajda izlenmesi gereken adımları aktardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleşen buluşmada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin 2014 yılında yenilenen üretim disiplinleri ile geliştirilen projeler paylaşıldı; Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler ve TOKİ Yerel Mimari Uygulamaları ile Türkiye'nin en kapsamlı satış kampanyalarından İkinci Bahar Projesi'nin ayrıntıları aktarıldı.

''Gençlerle ilişkilerin geliştirilmesine özel önem veriyoruz''

 

TOKİ'nin yenilenen üretim ve yönetim yaklaşımı doğrultusunda, akademik dünya ve özellikle gençlerle ilişkilerin geliştirilmesine özel önem verdiklerini söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN, mimarlık ve mühendislik alanlarında gençleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Proje Yarışması'nda açılan “öğrenci” kategorisinin söz konusu destek çabasının en somut göstergelerinden olduğunu vurgulayan Turan, 2016 ve sonrasında hayata geçirilecek yeni projelerde de yine akademik dünya ve gençlerle iç içe olacaklarını kaydetti.

TOKİ'de Staj Koşulları;

  • 2016 yılında 60 zorunlu öğrenci stajı kabul edecek olan TOKİ'de, staj kabul süreçleri Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor. 
  • Staj başvurusunda bulunan öğrencilerin, stajının zorunluluk durumu ve üniversitede öğrenim görmekte olduğu bölümün, İdarenin görev alanına uygunluk durumu staja kabulü açısından öncelik taşıyor.
  • Her yıl 31 Mayıs tarihine kadar kabul edilen başvurular, değerlendirme ve kabulleri takiben Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştiriliyor. Öğrenciler stajlarını, Uygulama Dairesi Başkanlıkları ve Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanlığı'nca belirlenen şantiyelerde ve ilgili diğer teknik daire başkanlıkları bünyesinde yapıyor.
  • Staja başvuru için; Staj Başvuru Formu, Öğrenci Belgesi ve öğrencinin staj süresi döneminde okulu tarafından sigorta kapsamına alındığına dair Sigorta Giriş Bildirgesi gerekiyor.
  • 2015 yılı içerisinde İstanbul Hizmet Birimi'nde 19 stajyer öğrencimiz, Ankara Merkez binada ise 41 stajyer öğrencimiz İdaremizde zorunlu stajlarını yapmışlardır.
     

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul sertifikasına ilgi telefonları kilitledi!
  • 28.03.2017 09:39

Gayrimenkul sertifikasına ilgi telefonları kilitledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, gayrimenkul sektörüne yeni bir heyecan getiren gayr ...

Sosyal konutlar ödüllü projelerle hayata geçiriliyor
  • 10.03.2016 13:27

Sosyal konutlar ödüllü projelerle hayata geçiriliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, sosyal konut üre ...

Mimar ve mühendis adaylarından TOKİ'ye ilgi!
  • 05.03.2016 13:33

Mimar ve mühendis adaylarından TOKİ'ye ilgi!

İTÜ'nün düzenlediği Kariyer Zirvesi’nde, TOKİ gençleri mimarlık ve mühendislik a ...

TOKİ Kayabaşı parkının danışmanlık ihalesi yapıldı!
  • 23.02.2016 15:00

TOKİ Kayabaşı parkının danışmanlık ihalesi yapıldı!

TOKİ'nin 1 buçuk milyon metrekarelik park projesinde inşaat sonrası danışmanlık ...

“TOKİ şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak”
  • 12.11.2014 11:07

“TOKİ şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak”

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda ödüller sa ...