maritbet girişmaritbet
Gaziantep'te 966 konutun anahtar teslimi yapıldı

Gaziantep'te 966 konutun anahtar teslimi yapıldı

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Gaziantep Şehitkamil-Seyrantepe’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilen konutların anahtar teslimini yaptı

Gaziantep Şehitkamil-Seyrantepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan 966 konutun anahtar teslim törenine, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan da katılarak, konut kazanan ailelere anahtarlarını teslim etti.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, Şehitkamil-Seyrantepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan 966 konutun anahtar teslim törenine, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun yanı sıra birçok davetli katıldı.

M. Ergün Turan konut teslimi yaparken

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Gaziantep'te 966 konutun anahtar teslimini yapıyor

“PROJELERİN ÖNEMLİ KISIMLARI GAZİANTEP EKSENLİ OLACAK”

966 konutun anahtar teslim töreninden önce bir konuşma yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi işbirliğinde yürütülen Umut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 966 konutun anahtar teslim töreninde inşallah kardeşlerimizin bir kısmına teslim edeceğiz. Hükümetimizin aldığı karar çerçevesinde, şehirlerde eskimiş ve sorunlu, plansız ve sorunlu alanların, sağlıklı ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için, büyük ölçekli ve kapsamlı, projeler üretmekteyiz. Çağdaş kentsel çevrelerin, üretilmesi, vatandaşlarımızın daha iyi yaşam standartlarına ulaşması, bu kapsamda ülke çapında yürütülen bu çalışmalar  başarılı bir şekilde devam etmektedir. Sağlıksız afete karşı riskli, fiziksel olarak köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoku, ülkemizin terörden sonra belki de en önemli problemidir. Bu konutlar hem içinde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmekte hem de kentlerin ve nesillerimizin sağlıklı gelişimine engel olmaktadır. 2023 yılına kadar Türkiye'de 5 buçuk 6 milyon konutun, kentsel dönüşüm kapsamında dönüştürülmesi gerekmektedir. TOKİ olarak bu konuda, geçmişte olduğu gibi, bugün de daha büyük bir çaba içerisindeyiz. Yurt genelinde eşit bir yaklaşımla, vatandaş ve kamunun yararını gözeten projeler yürütmekteyiz. Şu anda bu proje, bir kentsel dönüşüm projesidir. Buna benzeyen şekilde, 58 vilayetimizde 109 belediyeyle, kentsel dönüşüm faaliyeti yürütmekteyiz. Şu anda kentsel dönüşüm kapsamında, üretilen, devam eden, teslim edilen toplam konut sayısı da 296 bindir. 2002 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olduğu süreçte başlayan, 2002 yılından 2015 yılına geldiğimizde TOKİ, 685 bin konut inşa etti. 18 yılda 43 bin konut, 13 yılda 685 bin konut. Şimdi bu şu demek oluyor, yılda ortalama 45 bin 50 bin konut inşa ettik. İnşallah bu tecrübelerle beraber, önümüzdeki 2016 yılında, Türkiye genelinde 60 bin 70 bin konut hedefiyle çalışıyoruz. İnşallah bu kapsamın çok önemli bir kısmını da Gaziantep eksenli yapacağız. Göreceksiniz inşallah Gaziantep'te büyük ihaleler yapacağız” şeklinde konuştu.

“74 BİN 500 METREKARE ALAN ÜZERİNDE BU PLANLAMAYI YAPTIK”

Rıdvan Fadıloğlu, “Biz İpekyolu kentsel dönüşüm alanındaki yaklaşık 250 bin metrekare alanda, şu anda yapmış olduğumuz kamulaştırma çalışmalarında, vatandaşlarımıza kurasız bir şekilde ev verebilmek adına, toplu konut idaresiyle, 74 bin 500 metrekare alan üzerinde bu planlamayı yaptık. Bu planlamayı yaparken, özellikle Karşıyaka Mahallesi'nde oturan vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, 2+1 ve 3+1 daire planlamasını yaptık” diye konuştu.

“ESKİ TÜRKİYE'DEKİ YÖNETİCİLER GİBİ YAPABİLİRDİK”

Fatma Şahin ise “Yöneticiler olarak, bu gücü ya irileşen obezite olmuş gri bölgeler olarak, eve girdiğiniz zaman, tamamen bu şehre yakışmayacak şekilde, daha önceki eski Türkiye'deki yöneticiler gibi yapabilirdik. Ya da bu göçü berekete dönüştürüp, şehir insanlarını, insan şehirlerin aynasıdır felsefesiyle nasıl vatandaşın memnuniyetini artıralım, yaşam kalitesini artıralım, mutlu yuvalarında huzurlu olacakları mekanları çoğaltalım diye bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BU HİZMETLE DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR”

2002 tarihinden bu yana, 700 bin konutun yapıldığını ifade eden Abdülhamit Gül de, “Türkiye bu hizmetle dünyaya örnek olmuştur. Birçok ülke, siz bunu nasıl başardınız diye meselenin püf noktasını sormaktadır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra TOKİ Başkanı ve protokol üyeleri vatandaşlara anahtarlarını takdim edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz