maritbet girişmaritbet
GATA’NIN İLK İHALESİ YAPILDI

GATA’NIN İLK İHALESİ YAPILDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye'nin savaş durumlarına hazır ilk hastanesi olacak Gülhane Askeri Tıp Akademisinin (GATA) yeni binası için sektörün dev firmaları kıyasıya yarıştı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye'nin savaş durumlarına hazır ilk hastanesi olacak Gülhane Askeri Tıp Akademisinin (GATA) yeni binası için sektörün dev firmaları kıyasıya yarıştı.

 TOKİ'nin Bilkent'deki yerleşkesinde yapılan ihalede en düşük teklifi, 71 milyon 230 bin lira ile Ensa Yapı ve İnş. Tur. Nak. Gıda San. A.Ş. verdi. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihaleye aralarında Varyap, Kuzu, Ali Acar gibi inşaat sektörünün büyük şirketlerinin yer aldığı 20 firma teklif verdi.

TOKİ, “Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığının Etlik Kışlası İçerisinde Çok Katlı Askeri Hastane İnşaatı İşi” ihalesini dün gerçekleştirdi. Yaklaşık 93 bin 500 metrekarelik bir alana sahip hastane inşaatı yapılacak alan için teklifler alındı. 

İhalede en düşük teklifi, 71 milyon 230 bin lira ile Ensa Yapı ve İnş. Gıda San. A.Ş. önerdi. Özge İnş. Taah. Tic. San. ve Tic. Ltd. Şti, TOKİ'ye en düşük teklifi veren ikinci firma oldu. Firma, 74 milyon 262 bin TL önerdi. İhalede, Yenigün inşaatın 130 milyon TL ile en yüksek teklifi vermesi dikkat çekti.

İhale şartnamesine göre, yer tesliminden itibaren işin 900 günde tamamlanması gerekiyor.

TOKİ muhammen bedeli 94 milyon 117 bin 385 TL 58 kuruş olan ihalede alınan teklifleri değerlendirmeye başladı. Değerlendirmeden sonra, ihaleyi alan firma belli olacak. 

TOKİ'nin yaptığı en kapsamlı hastane olarak, prestij projeleri arasında yer alacak olan GATA'nın yerleşkesinde inşa edilecek Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi, yıkılan Hemşirelik Meslek Yüksekokulu'nun yerine yapılandırılacak. 93 bin 500 metrekare alanda yapılacak bina, 3 bodrum kat, zemin kat, asma kat ve 9 yatak katıyla birlikte toplam 14 kat olacak.

Hastanenin içinde kardiyolojiden gastroentrolojiye, çocuktan onkolojiye bütün anabilim dalları yer alacak. Binada akademi senatosu salonunda 200'er kişilik 2 amfi ve bin kişilik tören ve resepsiyon salonu olacak. 

Birleşik blok sistemi olarak 300 metre uzunluğuyla Türkiye'deki en uzun binası olacak yapıda tünellerle kliniklere geçilebilecek. Binada otopark ile servis birimleri de olacak.

Yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olan ihalede, Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yerli istekliler lehine yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak.

Yaklaşık 93 bin 500 metrekarelik alanda yapılacak yapım işi için yapılan ilk ihalede teklif veren firmalar şöyle: 

“Seha Yapı”, “Yenigün İnş. San. ve Tic. A.Ş.”, “Kaya İnş. Tic. Ltd. - MBD San. Tur. Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ortak girişimi”, “Pekintaş Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti.”, “Kuzu Top. Kon. İnş. Ltd. Şti.”, “Metag İnş. Tic. A.Ş.”, “Varyap Varlıbaşlar Yapı San. Tur. Yat. Tic. A.Ş.”, “YDA İnş. San. ve Tic. A.Ş.”, “Kazova İnş. San. Tic. ve Tur. A.Ş.”, “Ensa Yapı ve İnş. Tur. Nak. Gıda San. A.Ş.”, “Can İnş. San. ve Tic. A.Ş.”, “Altındağ İnş. San. Tic. Ltd. Şti.”, “Özge İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.”, “Ermit Müh. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.”, “Akselcan İnş. Tic. ve Ltd. Şti.”, “Özülke İnş. Müh. ve Mim. San. ve Tic. Ltd. Şti.”, “Arsel İnş. - MD İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. ortak girişimi”, “Gestaş İnş. Tic. ve San. A.Ş.”, “Akay İnş. Ltd. Şti.”, “Ali Acar İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.”.

Yorum Yaz