maritbet girişmaritbet
Ekonomik konut projesi!

Ekonomik konut projesi!

Mersin'in sıcağından kurtulmak isteyenleri Niğde'ye davet eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "TOKİ ile şu anda 6 bin konut projesi yürütüyoruz" dedi

Yayla turizmi konusunda ucuz konut elde etmeyle ilgili çalışmaları olduğunu kaydeden Akdoğan, "Niyetimiz, Mersinliler gelsin Niğde'den ucuz konut alsın, yazın kendisi otursun kışın da çocuğu üniversiteye gitsin okusun. Bu bakımdan biz TOKİ ile şu anda 6 bin konut projesi yürütüyoruz. Bunun 715 tanesi kısa sürede teslim edilecek, bin 800 tanesini de önümüzdeki yıl haziran ayında teslim alacağız. 2018'in Haziran ayında ise 6 bine tamamlamış olacağız. Bunun yanı sıra özel sektör ile geliştirdiğimiz proje kapsamında 2 bin konut daha üreteceğiz" şeklinde konuştu.

NİĞDE'NİN GÜÇLÜ YÖNLERİ

Niğde'ye havaalanı inşaatının 2016 yılı programına alındığını, ihalesinin 2017 yılında yapılacağını açıklayan Faruk Akdoğan, "2018 yılında kısmet olursa Niğde'ye uçaklar inip kalkacak. Bir başka taraftan da Türkiye'de ilk olarak kurulan ve resmi gazetede yayımlanan enerji ihtisas bölgesi… Şu an yerli ve yabancı yatırımcılar bu enerji ihtisas bölgesinden yer almak için Bakanlığa müracaat ettiler ve tabi bunun da Niğde'ye ve ülkemize mali açıdan ciddi katkılar sağlayacağını söyleyebiliriz. Bugün Keban Barajı'nın ürettiği enerjinin 2,5 katı Niğde'deki enerji ihtisas bölgesinden elde edilecek" dedi.

SICAKTAN KAÇANLARA

Mersin'in sıcağından kurtulmak isteyenleri Niğde'ye davet eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şöyle konuştu: Hem çocuklarımız burada eğitimlerini alabilecek, hem siz yaz günlerinizi Mersin'in sıcağından, bunaltıcı neminden uzak, suyuyla, havasıyla, iklimiyle hakikaten güzel bir şehirde vaktinizi geçirebileceksiniz. Niğde'mizin Bolkar Dağları'ndan Aladağlar'a, Kemerhisar Su Kemerleri'nden Roma havuzuna, Gümüşler Manastırı'ndan Hüdavent Hatun Türbesi'ne, Alaaddin Camisi'ne kadar, birçok yerimizi Mersinli kardeşlerimize tanıtacağız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ekonomik konut projesi!
  • 06.06.2016 10:25

Ekonomik konut projesi!

Mersin'in sıcağından kurtulmak isteyenleri Niğde'ye davet eden Belediye Başkanı ...