maritbet girişmaritbet
Atıl durumdaki TOKİ konutlar yurt olsun!

Atıl durumdaki TOKİ konutlar yurt olsun!

6 milyona yakın üniversite öğrencisinin yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi olduğu iddiasıyla atıl TOKİ evlerinin yurt kapsamına alınması önerildi.

CHP, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebilmesine yönelik, kanun teklifi hazırladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifin gerekçesinde, Türkiye'de inşaat sektörünün arz fazlası bekleyen 800 bin konutu ile ekonomide yaşanan durgunluk ve krizden en fazla etkilenecek sektör olduğu, ülkedeki 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ise ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunduğu ifade edildi.

TOKİ'nin bünyesindeki satılmayan 120 bin dolayındaki konutun projelendirilerek kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebileceğinin belirtildiği gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"TOKİ'nin satılmayan konutların öğrencilerin yurt ihtiyaçları ile orantılı olarak atıl durumdan çıkarılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yurt ihtiyacını illere göre tespit ederken TOKİ öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinden, konutların yurt olarak kullanıma uygun hale getirilmesi ve yurt hizmeti sunumuna kadar olan süreci yöneten kurum olmalıdır. TOKİ'nin özel sektör, kamu sektörü ve kamu hizmeti dengesini koruyacak görev ve yetkilerin kanunlaşması önem arz etmektedir."

Teklif, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunun düzenlenerek, Toplu Konut İdaresinin öğrencilerin yurt ihtiyaçlarını karşılamak için atıl durumdaki TOKİ konutlarını kamu ve özel yurtlara dönüştürerek eğitim-öğretim faaliyetlerini desteklemesini öngörüyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atıl durumdaki TOKİ konutlar yurt olsun!
  • 15.08.2015 11:01

Atıl durumdaki TOKİ konutlar yurt olsun!

6 milyona yakın üniversite öğrencisinin yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi oldu ...

TOKİ Sakarya’da 300 kişilik yurt inşa edecek
  • 28.05.2014 12:18

TOKİ Sakarya’da 300 kişilik yurt inşa edecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sakarya Geyve’de yurt yapacak ...

TOKİ, 51 ilde 96 yurt inşa edecek
  • 16.12.2013 11:39

TOKİ, 51 ilde 96 yurt inşa edecek

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, 51 ilde 64 bin 468 yatak kapasiteli 96 yurt in ...