maritbet girişmaritbet
Ankara Sincan'a 250 bin nüfuslu ikinci şehir daha geliyor

Ankara Sincan'a 250 bin nüfuslu ikinci şehir daha geliyor

Ankara'da 60 bin konutluk yeni bir proje için düğmeye basıltı. Yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı yeni kente Eskişehir yoluyla bağlantı sağlanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'nın 'çılgın projeleri' arasında en dikkat çeken 500 bin nüfuslu Güney Kent projesinin yankıları devam ederken, bir çılgın proje de Sincan'dan geldi.

Sincan Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısında başkanlık yazısı olarak gündeme gelen konuya göre, Sincan'a iki ayrı bölgede 500 hektara yakın alanda 70 bine yakın konut yapılması hedefleniyor. En büyük pay ise Sincan'ın yeni yerleşim bölgelerinden olan Sarayak. Buradaki 441 hektarlık alana kurulması planlanan 60 bine yakın konutla, yaklaşık 250 bin nüfusun yerleşmesi bekleniyor, ikinci yerleşim bölgesi olarak ise Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki 40 hektarın üzerindeki alan belirlendi. Söz konusu yeni yerleşim yerlerinin yapılmasıyla, Ankara'nın en büyük ilçelerinden olan ve nüfusu 500 binlere yaklaşan Sincan'da ikamet edenlerin sayısının 1 milyonlara ulaşması hedefleniyor.

Sincan Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna imzasıyla gelen "ilçemiz sınırlan içerisinde Toplu Konut İdaresi ile birlikte gerçekleştirilmesi düşünülen projelerde TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapılması ve protokollerin imzalanabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi" yönündeki başkanlık yazısı." oy çokluğuyla onaylandı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, TOKİ ile görüşme halinde olan Sincan Belediyesi, Saraycık bölgesine ikinci bir şehir kuracak. İçinde alışveriş merkezleri ve sosyal donatı alanlarının da olacağı yeni yerleşim bölgesi, ayrıca Eskişehir Yolu'na kurulacak yeni bağlantı yoluyla yaklaşık 10 dakika mesafeye inecek. Yeni şehir ile Sincan'ın merkezinde oluşan nüfus yoğunluğunun da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanacağı Sincan'da bunun için de aynı adla bir birim kuruldu. Bölgede gecekondulaşmanın önüne geçmesinin de planlandığı projenin Sincan'ın cazibe merkezlerinden biri olması bekleniyor.

Yorum Yaz