maritbet girişmaritbet
Ankara ‘Kuzey Yıldızı’na kavuşuyor

Ankara ‘Kuzey Yıldızı’na kavuşuyor

Ankara’da yapımı tamamlanan “Kuzey Yıldızı”, 12 Haziran Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak

Başkent'in giriş kapısı olan Kuzey Ankara, sağlıksız ve metruk gecekondulardan kurtarılarak modern bir kente dönüştürüldü. Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, yaklaşık 700 bin metrekare alana sahip olup, alanın içinde 400 bin metrekarelik kısmı yeşil alan, geri kalan bölge ise sosyal donatılardan oluşuyor.  TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Kuzey Yıldızı”nın, 12 Haziran Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor.

Esenboğa Yolu üzerinde inşa edilen rekreasyon alanı, yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle şimdiden görenleri büyülüyor. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Başkent'in Kuzeyi, birbirinden modern ve sağlıklı konutları, sosyal donatı alanları, ışık ve fıskiye şovları, çeşitli büyüklükteki göletleri, havuzları ile adeta yeşilin ve mavinin buluşmasıyla görkemli bir görünüme kavuştu. Yaklaşık 70 bin nüfusun yaşayacağı bölgenin gündüzü ayrı gecesi ayrı bir güzellikte olacak.


 
Herkesin imrenerek baktığı muhteşem bir şehir inşa edildiğini bildiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin Belediye ile TOKİ ortaklığında gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Gökçek, alanda hak sahiplerine verilecek 8100 konutun tamamlandığını, isteyen vatandaşların da konutlarında oturmaya başladığını hatırlattı. Bölgede toplamda 18 bin konutun inşa edileceği bilgisini veren Başkan Gökçek, devasa rekreasyon alanının dışında ayrıca Türkiye'nin en büyük Külliyesi'nin de yine bu bölgede yapıldığını söyledi.

Esenboğa Yolu'nun başlangıcından itibaren 4 geliş 4 gidiş 8 şeritli geniş ve modern yolu ve gecekondulardan arındırılmış güzergahı ile bambaşka bir görünüme kavuşturulduğunun altını çizen Başkan Gökçek, “Parkın içersinde yapılan voleybol, basketbol sahaları, spor aletleri, koşu parkuru, süs havuzu, çocuk oyun bölümleri, park mobilyaları ve aydınlatmalar tamamlanarak alan muhteşem bir görünüme kavuşturuldu. Bu devasa Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde yeşilin her tonunun görülebileceği boylu ağaçlar, birbirinden farklı çiçekler, bitkilerle oluşturulan modern ve estetik peyzaj tasarımlarıyla Başkent'in akciğerleri olacak bir projeyi daha hayata geçirmiş olduk” diye konuştu.


 
Rekreasyonları ile suni göl ve göletlerin dışında bilim merkezi ve sosyal donatı alanlarıyla bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Bölgede yaşayan vatandaşların sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak restoranlar, 5 bin kişilik amfi tiyatro, kafeler, çok sayıda pastane, fast-food ve büfe, fitness center, çeşitli etkinliklere imkân verecek sosyal tesisler, tanıtım ve sergi salonu, düğün ve nikâh salonu, konuk evi ve kabul salonu, yaşlılar, hanımlar ve gençler için aktivite ve kültür merkezleri yapıldı. Okullar, cami ve sağlık ocaklarının da yapımı gerçekleştiriliyor. Rekreasyon alanında toplam 817 araçlık otopark bulunuyor. Böylece buraya gelenler araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. Toplamda 70 adet hizmet binasının bulunduğu alanda, alışveriş ve ticaret merkezleri ile beş yıldızlı oteller de bölgede inşa edilecek.”
 
Kuzey Yıldızı rekreasyon alanına sadece bölgede yaşayan vatandaşların değil, diğer rekreasyon alanlarında olduğu gibi tüm Başkentlilerin gelerek keyif içinde zaman geçireceklerini ifade eden Başkan Gökçek, “2 adet açık hava fitness sahası, birbirinden farklı modern oyuncaklarla donatılmış oyun parkları, yürüyüş yolları, bol yeşili ve doğasıyla 7'den 70'e herkese hitap edecek bir parkı daha Ankaramıza kazandırdık” şeklinde konuştu.
 
TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ yurt dışında yaşayan vatandaşları İstanbul'da ev sahibi yapacak
  • 23.02.2022 15:53

TOKİ yurt dışında yaşayan vatandaşları İstanbul'da ev sahibi yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik ...

TOKİ, Ağustos ayında 5 bin 369 konut üretti!
  • 16.09.2017 11:32

TOKİ, Ağustos ayında 5 bin 369 konut üretti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ağustos ayında 5 bin 369 adet ...

TOKİ Haziran ayında 3.416 konut üretti!
  • 24.07.2017 11:57

TOKİ Haziran ayında 3.416 konut üretti!

TOKİ 3416 konut, 24 derslikli lise, 5 ticaret merkezi ve 5 cami'yi Haziran ayınd ...

TOKİ'nin Mayıs ayında ürettiği 8.031 konut!
  • 29.06.2017 09:55

TOKİ'nin Mayıs ayında ürettiği 8.031 konut!

TOKİ'nin Mayıs ayında anadolu'nun çeşitli şehirlerinde ürettiği 8.031 konut sizl ...

Ergün Turan, TOKİ'nin başarısındaki sırrı açıkladı!
  • 11.11.2016 11:17

Ergün Turan, TOKİ'nin başarısındaki sırrı açıkladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kurumun başarısının sırrını ve kentsel dönüşümü ...

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor
  • 28.11.2013 14:04

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Mahall Ankara projesi ve TOKİ'nin yeni projele ...