maritbet girişmaritbet
Akyazı Stadı'nda açılış öncesi son hazırlıklar!

Akyazı Stadı'nda açılış öncesi son hazırlıklar!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Akyazı Stadı'nda açılış öncesi son hazırlıklar yapılıyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, açılışı 18 Aralık'ta yapılması planlanan statta incelemelerde bulundu.

Localar, tribünler, zemin ve stat dışındaki çalışmaları inceleyen Turan ve beraberindeki protokol üyeleri, yetkililerden bilgi aldı.

Burada basın açıklaması yapan Vali Yavuz, stadın 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad es-Sani tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

Tesisin, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanlar ve bürokratların takibinde açılışa hazır hale getirildiğine değinen Yavuz, "Burada temeli atıldıktan sonra her bir evresiyle bire bir ilgilenen bürokratlarımız, Trabzonsporlu yöneticiler ve tabii ki taraftarlarımız bu konuda büyük emek sarf ettiler. Türkiyemiz ve Türk sporu için muhteşem bir tesis. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Trabzon Valiliği olarak kamu kurum ve kuruluşları, Trabzon halkı ve herkesle 18 Aralık'taki açılış anını bekliyoruz." diye konuştu.

Vali Yavuz, hazırlıkların tam kapasite devam ettiğini kaydederek, açılışa yoğun katılım beklediklerini ve gereken hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Turan: "Türk mühendislik hayatı açısından da önemli bir eser"

TOKİ Başkanı Turan ise Akyazı Stadı'nın Türk spor camiası için önemli bir tesis olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün tesisimizi paydaşlarla beraber son kontrolleri yapmak üzere gezdik. Bitişini de inşallah görmüş olacağız. Türk mühendislik hayatı açısından da önemli bir eser. Sadece bir stadyum ve kompleks değil, etrafındaki tesislerle beraber Karadeniz'e gelen birçok sporseverin gezmekten zevk alacağı bir yer. Sayın Cumhurbaşkanımız, TOKİ Başkanı olduğumdan bu yana tesisi sordu ve takip etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç burayla çok yakından ilgilendiler. El birliği ile hep beraber güzel birliktelikle Türkiye spor camiasına güzel bir eser kazandırdık. Burada görev yapan ve TOKİ adına çalışan kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Baykan da ülke genelinde yapılan ve yapımı devam eden statlar ile önemli bir başarıya imza atıldığının altını çizdi.

Statların yönetimsel açıdan dünyaya örnek bir çalışma oluşturduğunu anlatan Baykan, "UEFA kriterleri doğrultusunda Avrupa ve dünya şampiyonaları organize edilecek hale gelmesi Türkiye'de spor yönetimi açısından da çok önemli oldu. Bu stat, deniz üzerine yapılan dünyada ender statlardan biri olacak. Fikir aşamasından bugüne emeği geçenlere şükranlarımızı sunmak boynumuzun borcu. İnşallah burada hem Trabzonspor hem de ülkemiz nice zaferlere imza atar." ifadelerini kullandı.

Usta: "Bu emekler Trabzonspor'un gelecek 50 yılına ışık tutacak"

Statla ilgili yıllardır çok büyük emeklerin sarf edildiğini vurgulayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Bu emekler Trabzonspor'un 50 yılına ışık tutacak, o süre içerisinde nice şampiyonluklar çıkmasına vesile olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Usta, Türkiye'de muhteşem statların ortaya çıkarılması konusunda büyük bir seferberlik olduğuna işaret ederek, "Trabzonspor'a da bu statlardan birisi çok yakışacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan özel bir teşekkürümüz var. Gerçekten olağanüstü desteği ve takibi ile bugünlere gelen stadın ana destekleyicisi olarak hep onu gördük." açıklamasında bulundu.

"Bundan sonrası artık bize düşüyor"

Stadın yapılışında adeta dev bir ordunun gece ve gündüz demeden çalıştığını ifade eden Usta, şöyle konuştu:

"İşte burada büyük bir emekle çıkmış bordo mavi bir stat. Herkese derinden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonrası artık bize düşüyor. 18 Aralık'ta inşallah çok güzel bir açılışımız olacak. O açılıştan sonra takımımız burada maçlarına başlayacak. Nice şampiyonluklar, nice zaferlerle arkadan gelen nesillerimizin gurur duyacağı bir tesis. Trabzonspor'u en iyi şekilde geleceğe hazırlamak bize düşüyor. Katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Akyazı Stadı'nın son durumu!
  • 24.08.2016 10:58

Trabzon Akyazı Stadı'nın son durumu!

Trabzonspor’un 2016-2017 sezonunda Akhisar Belediyespor maçına kadar karşılaşmal ...

İşte UEFA kriterlerine göre inşa edilen Akyazı Stadı!
  • 19.12.2016 08:19

İşte UEFA kriterlerine göre inşa edilen Akyazı Stadı!

Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olan ve UEFA kr ...

Akyazı Spor Kompleksi bugün açılıyor
  • 18.12.2016 14:40

Akyazı Spor Kompleksi bugün açılıyor

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı spor kompleksinin ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'a gelen Katar Emiri'ni karşıladı
  • 18.12.2016 14:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'a gelen Katar Emiri'ni karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gelecek Katar Emiri Halife Bin Ham ...

Akyazı Spor Kompleksi 18 Aralık'ta açılıyor
  • 15.12.2016 11:22

Akyazı Spor Kompleksi 18 Aralık'ta açılıyor

Trabzon Akyazı sahilinde deniz dolgusu üzerine konumlandırılan Akyazı Spor Kompl ...

Akyazı Stadı 18 Aralık'ta açılıyor!
  • 14.12.2016 13:32

Akyazı Stadı 18 Aralık'ta açılıyor!

Trabzonspor camiasının özlemle beklediği Akyazı Stadı'nın resmi açılışı 18 Aralı ...