maritbet girişmaritbet
Vialand’de ünlü markalar yerini aldı, açılış için geri sayım başladı!

Vialand’de ünlü markalar yerini aldı, açılış için geri sayım başladı!

VIALAND Alışveriş Merkezi, 26 Mayıs 2013, Pazar günü kapılarını yıllık 30 milyon ziyaretçi ağırlama hedefiyle açıyor. 1 milyar 150 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen VIALAND, alışveriş caddelerinden oluşan AVM’si, konsept mağazaları, temalı parkı, büyük etkinlik alanlarıyla Türkiye’yi yepyeni bir proje ile tanıştırıyor

Birbirinden seçkin ünlü markaları bünyesinde toplayan ve 7'den 70'e herkesin kaliteli zaman geçirip alışveriş yapabileceği en eğlenceli adres olmayı hedefleyen VIALAND için geri sayım başladı. Alışveriş caddeleri şeklinde tasarlanan alışveriş merkezini, temalı park, gösteri merkezi ve rekreasyon alanıyla bir arada sunan konseptiyle dünyada da bir ilk olan VIALAND'in yapımı 24 ayda tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Gürsoy Grup & Via Properties ortak girişimiyle DOME Mimarlık tarafından tasarlanan, JLL'in (Jones Lang La Salle) kiralama ve danışmanlık hizmetlerini yürüttüğü projenin inşaatına 2011 Eylül ayında başlandı. 

VIALAND'in farklılıklarıyla adından söz ettireceğini belirten Gürsoy Grup & Via Properties Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Döşkaya“Yılda 30 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi hedefleyen Cumhuriyet tarihinin en büyük perakende yatırımı olan VIALAND'in alışveriş caddelerini, yüzde 90 doluluk oranıyla açıyoruz. Yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönüm üzerine kurulan VIALAND'in 110 bin m2 kiralanabilir alanında alışveriş caddeleri üzerinde 109 farklı cephe, 250 mağaza yer alıyor. 8 bin araçlık otoparkı bulunan VIALAND; 10 bin kişilik açık hava gösteri merkezini, Türkiye'nin ilk temalı parkını ve gölet, yeşil alan ve yürüyüş yollarını içeren 100 dönümlük bir de rekreasyon alanını ziyaretçilerine sunuyor” dedi.

VIALAND Alışveriş Merkezi marka karmasını oluştururken temalı park ile birleşmesinin yaratacağı sinerjiyi dikkate aldıklarını vurgulayan Döşkaya,  “Bu doğrultuda çocuklar için burayı çekim merkezi haline getirmek için birçok marka ekledik.  Aileler burayı çocuklarıyla birlikte ziyaret edecekleri için marka yelpazemizi geniş tuttuk. Ulusal ve uluslararası pek çok markayı aynı çatı altında toplayan VIALAND'de; Armani Jeans, Tommy Hilfiger, Lacoste, Nautica, GAP, Aeropostale, H&M, Zara, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka, Mango, Yargıcı, C&A, Dockers, Polo Garage, U.S. Polo, Mavi, LC Waikiki, Koton, De Facto, Camper, New Balance, Northface, Sportive, Adidas, Nike ve daha birçok marka yer alıyor. VIALAND'in geniş, ferah alışveriş caddeleri buraya özel konsept mağazalarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak. Özdilek 4.600m2'lik ilk ‘Department Store'unu VIALAND'de açıyor. VIALAND'in sineması da Cinemaximum'a emanet. Cinemaximum VIALAND, son teknoloji ile donatılmış dijital ekranlı 11 salonu, I-MAX teknolojisi ve toplamda 1650 koltuk kapasitesi ile sinema keyfini doyumsuz hale getiriyor” dedi.

HEDEF: YILDA EN AZ 30 MİLYON ZİYARETÇİ
Döşkaya, “VIALAND'in Eyüp Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 600.000 m²'lik arazisinin kuzeyinde TEM Otoyolu, güneyinde ise E5 Karayolu yer alıyor. Hiç şüphesiz bir AVM için vazgeçilmez olan ilk öncelik yer seçimi. İstanbul'un kalbi Eyüp'te yer alan VIALAND'in bu anlamda çok doğru ve önemli bir yer seçimine sahip olduğunu düşünüyoruz. Proje alanına 15 dakikalık mesafede toplam 2 milyonluk bir nüfus yaşıyor. Türkiye'nin ilk uluslararası ölçeklerdeki temalı parkını, gösteri merkezi ve alışveriş caddeleriyle bir arada sunan VIALAND, bu farklı konsepti nedeniyle sadece yakın çevresindeki ziyaretçiler için değil, Türkiye ve yurtdışından yerli ve yabancı turistler için de bir cazibe merkezi olacak. Bu nedenle VIALAND'in yıllık ziyaretçi sayısının 30 milyonu aşacağını öngörüyoruz” dedi.

TÜRKİYE'DE ALIŞVERİŞİN TANIMI DEĞİŞİYOR, KEYFİ ARTIYOR 

Temalı parkta eğlenen ziyaretçiler, alışverişe farklı bir boyut kazandıran VIALAND'in Avrupa sokakları konseptiyle tasarlanmış alışveriş caddelerinde gezinme fırsatı yakalayacak. Ziyaretçiler temalı parktaki eğlenceyi alışveriş bölümüne taşıyan özel gösteriler, etkinlikler, müzik ve eğlenceyle de bambaşka bir alışveriş deneyimi yaşayacak. Ziyaretçiler, temalı parkın görkemli şatosunun büyüleyici manzarası eşliğinde açık havada alışveriş yaparken aynı zamanda eğlenip yemeklerini yiyip keyifli vakit geçirecek. Dünyaca ünlü seçkin markaların yer aldığı VIALAND'in yeme-içme alanında Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmak da mümkün olacak. VIALAND alışveriş caddelerinde ulaşımı kolaylaştıran ve yürümeyi tercih etmeyenler için bir seçenek olacak nostaljik tramvay hattı da mevcut. Toplam 9 adet yürüyen merdiven ile 6 adet yürüyen bandın yer aldığı AVM'de yürüyen merdivenlerin toplam uzunluğu 249 m iken yürüyen bantların toplam uzunluğu ise 240 m.

TÜRKİYE'NİN İLK TEMALI PARKI VIALAND'DE

Dünyanın en popüler temalı parklarının sahip olduğu standartlarda ve ölçekte inşa edilen VIALAND'in temalı parkının masal dünyasının kapılarını, girişindeki 2000 m²'lik alanda tüm görkemiyle yükselen VIALAND Şatosu aralıyor. Oyun Dünyası, Efsaneler Dünyası ve Macera Dünyası bölümlerinden oluşan temalı parkta hem yetişkinler hem de çocuklar için birbirinden eğlenceli ve heyecan verici 50'den fazla eğlence ünitesi bulunuyor. 

10 farklı ünitenin ve “Gelin Oynayalım” isimli açık hava oyun alanının bulunduğu “Oyun Dünyası”  çocukların renkli bir ortamda gönüllerince vakit geçirebileceği şekilde tasarlandı. VIALAND, engellileri de unutmadı. Açık hava oyun parkındaki salıncakların bir kısmı engelli çocuklar için özel olarak ayrıldı. Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Hayal Makinası, Küçük Madenciler, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Mini Kule, Çarpışan Arabalar, Kahraman İtfaiyeciler, Minik Yarışçılar… Ve daha birçok ünite minik ziyaretçilere ve onların ailelerine VIALAND'de keyifli anlar yaşatacak. Dev parkın içinde bir noktadan diğer bir noktaya erişmek için tasarlanan ve doğa dostu raylı bir sistem olan VIALAND Ekspres ise ziyaretçilere ulaşım olanağı sağlıyor. 

VIALAND temalı parkının gençlere ve kendini genç hissedenlere özel kurgulanan Macera Dünyasında, Adalet Kulesi (Tower Ride), Çılgın Nehir (Rafting Ride), Viking (Splash Coaster), Jetski, King Kong, 360, Hayal Perdesi gibi 50'den fazla ünite yer alıyor.  Zindan ve Safari Tüneli ise yetişkinler için korku ve heyecan dolu bir gezinti vaat ediyor. VIALAND Temalı Park ziyaretçileri, muhabbeti dışarı sızdıran ahşap evleri, el sallanan neşeli cumbaları, anahtar delikleri paslanmış ahşap kapılarıyla “Bir Zamanlar İstanbul Sokağı”nda eski İstanbul mahalle hayatını ve kültürünü deneyimleyecek. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini canlandıran Fatih'in Rüyası, Nefeskesen (Roller Coaster) ve Maceraperest (Family Coaster) üniteleri ise 2013 yılı içinde projenin ikinci etabında faaliyete geçecek. 

Temalı parkın bir diğer bölgesi olan gösteri merkezinde ise Haziran ayından Eylül ayının sonuna kadar açık hava konserleri düzenlenecek. 10 binden fazla misafiri aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye sahip VIALAND gösteri merkezinde Ramazan'a özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Ayrıca VIALAND içinde bulunan gölet ve yürüyüş yollarını da içeren 100 dönümlük şehir parkında özgürce koşup temiz havanın keyfini çıkarmak da mümkün olacak.

Hem ülkeye hem de bulunduğu bölge ve şehre çok büyük katkılar sağlayacak olan VIALAND'de personel alımında Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyelerinin düzenlemiş olduğu mesleki eğitim kurslarından kaynak sağlanarak, personelin yaklaşık %70'i yakın çevreden temin edildi.

TEMALI OTEL ODALARI ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL TASARLANACAK

Projenin önemli bir yatırımının da otel olacağını belirten Döşkaya, “2014 yılında açmayı düşündüğümüz 5 yıldızlı temalı otel bünyesinde 250 oda, 12 adet özel suit oda ve aile odaları bulunacak. Tüm odalarda çocuklar için özel tasarlanmış yatak ve banyoların yanı sıra yeme içme alanlarında özel çocuk üniteleri ile otel misafirlerine rüya gibi bir deneyim sunmayı planlıyoruz” dedi.

VIALAND AVM'DE YER ALAN MAĞAZALAR

ANA MAĞAZALAR
Koçtaş, Migros, Teknosa XXL, Özdilek
SİNEMA & EĞLENCE
Cinemaximum
MODA- HAZIR GİYİM
Aeropostale, Armani Jeans, Avva, Bershka, C&A, Colin's, Çift Geyik Karaca, Defacto, Docker's, D'S Damat, GAP, H&M, İpekyol, Jeans Lab, Glocal, Kığılı, Koton, Lacoste, LC Waikiki, Levi's, Loft, LTB, Mango, Mavi Jeans, Nautica, Perspective, Polo Garage, Pull&Bear, Sarar, Stradivarius, Süvari, Tommy Hilfiger, Twist, US Polo, Yargıcı, Zara
AYAKKABI & ÇANTA DERİ GİYİM
Camper, Ceyo, Deichmann, Deriden, Derimod, DESA, FLO, Hotiç, Kemal Tanca, King Paolo / Hush Puppies, Matraş, New Balance, Samsonite, Super Step, Tergan, Twigy
İÇ GİYİM & ÇORAP & MAYO
Loya, Penti, 
KOZMETİK & SAĞLIK 
Cosmo Home, Gratis, Sevil Parfümeri, Yves Rocher, Flormar
AKTİF SPOR
Adidas, BJK Store, Champion, Fenerium, Finspor, GS Store, Hummel, Intersport, Matrak Shop, Nike, No Fear, Sportive, Vans – NorthFace,
ÇOCUK GİYİM & OYUNCAK
Andy Wawa, B&G, Bücürük, Guess Kids, Joker, Kanz, Panço, Toyzz Shop
KİTAP&MÜZİK & KIRTASİYE
D&R
MOBİLYA & DEKORASYON & EV TEKSTLİ
Bedline, Bernardo, BRN Yatak, Doğtaş-Kelebek, English Home, Esse, Hisar, Kelebek, Korkmaz, KRC, Linens, Madame Coco, Paşabahçe, Penelope, Tanti Toni
ELEKTRONİK &  GSM
Arçelik, Avea, Bosch, Darty, Samsung, Türk Telekom, Vestel, Vodafone
OPTİK & SAAT
Atasun, Opmar Optik, Optik Galeri, Saat&Saat, Sunglass Hut, Watch Home
KUYUMCU & MÜCEVHER & GÜMÜŞ
Altınbaş, Assos, Atasay, Gülaylar Altın, Lizay, 3A Gümüş
YEME&İÇME
Ala İskender, Arabic Restaurant, Arbys, Balıkev, Bay Döner, Bereket Döner, Beyaz Tabak, Bolu Et Mangal, Burger King, Bursa Kebap Evi, Casa Del Italia, Cremaria  Milano, Çıtır Usta, Çiçek Izgara, Değirmen Pastanesi, Edirne Kırkpınar, Gloria Jean's, Hosta, Kasap Döner, KFC, Köfteci Ramiz, Krispy Kreme, Lavazza, Lübnan Restaurant, Macco, Mado, Mangal Plus, Mc Donald's, Menengiç Cafe, Mr Kumpir, Popeyes, Rumi, Saray Muhallebicisi, Sbarro, Simit Sarayı, Starbucks Coffee, Tavvuk, Venüs Pastanesi, Yemek Kulübü
SERVİS & HİZMET
By Wash, Happy Pets, Mika Tur, Nizam Döviz, Tobacco Shop, Vakıfbank

KISACA GÜRSOY GRUP & VIA PROPERTIES ORTAKLIĞI: 

Gürsoy Grup ve Via Properties, yılların birikimi ile şimdi İstanbul Avrupa Yakası'nın çehresini değiştiriyor. Daha ilk ortaklıklarında İstanbul'a yeni bir değer kazandıran Gürsoy Grup & Via Properties büyük yatırımlara ve güçlü projelere hız kesmeden devam ediyor. İlk ortaklıkları Via Port Venezia'da gösterdikleri başarı ve topladıkları takdirleri yeni bir çıta olarak kabul eden girişim ortaklığı, dünyanın ilk kez göreceği konsept projeleri hayata geçiriyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...

LC Waikiki’nin mega konseptli ilk mağazası Tepe Nautilus’ta!
  • 10.08.2021 11:45

LC Waikiki’nin mega konseptli ilk mağazası Tepe Nautilus’ta!

Tepe Nautilus, zengin marka karmasına LC Waikiki’nin mega konseptli ilk mağazası ...

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI
  • 13.01.2012 09:41

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI

Varyap, GAP İnşaat , Emlak Konut ve TOKİ ortak girişimi ile hayata geçirilen Met ...

Camper'ın New York mağazası!
  • 06.04.2021 14:10

Camper'ın New York mağazası!

Camper New York 5. Cadde'deki mağazasında raf sistemine yepyeni bir alternatif g ...

Mavi renkle tasarlanan iç mekanlar
  • 05.11.2020 16:37

Mavi renkle tasarlanan iç mekanlar

2021'in moda renklerinden mavinin, mobilya ve iç mekanlara yansımasından kareler ...

Bun Van'la 60'larin Camper'ına yolculuk
  • 07.10.2020 15:37

Bun Van'la 60'larin Camper'ına yolculuk

Bun Van çocuk odalarını 60 yılların ikonik aracı Camper ile süslüyor. ...