maritbet girişmaritbet
Türkiye’de ev değişimi sistemi hızla yaygınlaşıyor

Türkiye’de ev değişimi sistemi hızla yaygınlaşıyor

“Al evimi, ver evimi" sloganıyla çalışan sistemin Türkiye'deki kullanıcı sayısı son 2 yılda hızla arttı

Tatilde konaklamayı ucuza getirmek isteyenlerin tercihi olan, tatil yapmak istenilen dünyanın bir ucundaki ülkede internet üzerinden ev temin edilmesini sağlayan "home exchange (ev değişimi) sistemi, Türkiye'de hızla yaygınlaşıyor. Dünyada 1953 yılından bu yana aktif olan "ev değişimi" sistemiyle tatil, son yıllarda Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. 
"Ev değişimi" organizasyonu yapan şirketlerden birinin Türkiye temsilcisi Samim Er, konuyla ilgili AA muhabirine, sistemiyle tatil imkanı sunan bir çok internet sitesi bulunduğunu, Türkiye'de de son 2 yılda sisteme ilginin arttığını söyledi. Türkiye'den sisteme 170 kişinin üye kaydı yaptırdığını bildiren Er, geçen yıl sistemi aktif kullanarak tatile çıkanların sayısının 60 olduğunu belirtti. Her bir ailenin 4'er kişiden hesaplanması halinde, sistem sayesinde geçen yıl 240 kişinin tatile gittiğinin söylenebileceğini kaydeden Er, "Yılda iki üç defa giden aileler var. Bu kişiler konaklama ücreti ödemeden diğer masrafları kendileri karşılayarak tatil yapıyor. Sistem tatili daha ucuza yapma imkanı sunuyor" dedi. Er, Türkiye'den sisteme katılanların ev değişimi için tercih ettiği ülkelerin başında ABD'nin geldiğini de bildirdi.

Sistem nasıl işliyor
Er, sistemin işleyişini şöyle anlattı:
"Tatilde konaklamayı ucuza getirmek ve ev ortamını yaşamak isteyenler tarafından tercih edilen "ev değişimi sistemi"ne dahil olmak isteyen kişi, internette aynı yöntemle tatil planlayanları bir araya getiren sitelere kayıt yaptırıp evini tanıtan fotoğraf ve görüntü ekliyor. Kaydı alınan kişi, gitmek istediği ülkede sisteme kayıtlı olan evleri sanal ortamda inceleyerek, beğendiği konutun sahibiyle elektronik posta irtibatı kuruyor, yazışmalarla değişim tarihini belirliyor. İrtibat sağladığı kişiyle anlaşırsa, ABD'de, Fransa'da ya da dünyanın her hangi bir ülkesinde tatile gidebiliyor, beğendiğiniz evde konaklama ücreti ödemeden kalabiliyorsunuz. Karşılığında, aynı tarihler arasında evinizi, konakladığınız kişinin kullanımına sunuyorsunuz. Evleri aynı anda değiştirebileceğiniz gibi, ev sahibi tatile gitmeden konuk olma veya ağırlama imkanı da bulunuyor. İkinci evi veya yazlığı da bu değişimde kullanabilirsiniz."

 Her kıtada bir ev  
"Ev değişimi" sistemiyle tatile çıkan Mehmet Niyaz ise son 2 yılda 6 kez ABD'de, 1'er kez de İsviçre ve Almanya'da 8 ev değişimi programına katıldığını, yazışmalar sonrası eviyle birlikte otomobilleri de karşılıklı olarak değişim programına dahil ettiklerini bildirdi. Tatili böylelikle daha ekonomik koşullarda yapma imkanına eriştiğini bildiren Niyaz, daha güçlü bir kültürel etkileşim imkanını da yakaladıklarını belirtti. Fatih Uzun ise 2011 yılından bu yana sisteme kayıtlı olduğunu, 5 kıtada 11 ülkede tatil yapma imkanını yakaladığını bildirdi. Uzun, "Herkes evde bir hasar olup olmadığını soruyor. Eş zamanlı değişim yaptığım bir ailenin garajında Jaguar marka otomobili duruyordu. Bu araba çok lüks ve pahalı, kullansak olur mu diye sordum. Sahibi, 'istediğin gibi kullan' dedi. Kaldığımız sürece evdeki eşyaları kendimizin gibi kullandık" dedi. 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’de ev değişimi sistemi hızla yaygınlaşıyor
  • 20.01.2014 13:41

Türkiye’de ev değişimi sistemi hızla yaygınlaşıyor

“Al evimi, ver evimi" sloganıyla çalışan sistemin Türkiye'deki kullanıcı sayısı ...

Konut değiş tokuşuyla tatil fırsatı!
  • 23.04.2012 14:50

Konut değiş tokuşuyla tatil fırsatı!

Home Exchange Türkiye Temsilcisi Mirey Meseyyah: Şu an Türkiye’den 80 civarı üye ...