maritbet girişmaritbet
Toprakbank’tan TMSF'ye devredilen Kuşadası’ndaki malikane 21 Ocak'ta satışa çıkacak

Toprakbank’tan TMSF'ye devredilen Kuşadası’ndaki malikane 21 Ocak'ta satışa çıkacak

Toprakbank'tan devredilen Kuşadası'ndaki malikane ve 6 villa 21 Ocak'ta üçüncü kez ihaleye çıkacak

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Toprakbank'tan fona devredilen malikane ve 6 villa için üçüncü kez ihaleye çıkılacak. İlk olarak 31 milyon 400 bin lira muhammen bedelle satışa çıkan gayrimenkul için üçüncü ihalede 20 milyon liralık muhammen bedel ön görüldü. TMSF'den alınan bilgiye göre Fonun elindeki en değerli taşınmazlar arasında yer alan ve Toprak Holding'in borçlarına karşılık Toprakbank'tan devredilen yaklaşık 64 bin metrekarelik alan üzerindekigayrimenkullerle ilgili 21 Ocak saat 10.00'da TMSF merkez binasında açık artırma düzenlenecek. 20 milyon lira muhammen bedelle üçüncü kez satışa çıkacak gayrimenkul, 5 Haziran 2013'de 31 milyon 400 bin lira, 17 Eylül'de ise 25 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkmasına rağmen alıcı bulamamıştı.  Turistik tesislerin yoğunlaştığı Hacıfeyzullah Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Çukurçeşme mevkisinde bitişik iki parsel üzerinde bulunan tesisler, 210 metrelik kıyı şeridine sahip. 

Malikane ve 6 villanın yanı sıra parseller üzerinde yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, barbekü alanları, 2 pergole, suni gölet, çocuk oyun alanı, helikopter pisti, mandalina ve zeytin bahçeleri, süs havuzu ve bu havuz üzerine inşa edilmiş taş köprü yer alıyor. Arazi üzerine A blok olarak isimlendirilen bin 463 metrekarelik malikanede 6 yatak odası, 3 salon, şömineli konuk yemek ve toplantı salonu, mutfak, galeri, ofis ve oturma odaları bulunuyor. Toplamda 440 metrekarelik kapalı alana 2 salon, 4 yatak odası, 2 banyo ve terasın bulunduğu B ve C blokların ise uzun süredir kullanılmadığı için bakımsız olduğu belirtiliyor.  Taşınmazın personel lojmanı olarak planlanan 4 dubleks binadan oluşan D bloku ise toplam 306 metrekarelik alana sahip. 

"Yatırımcı, imar konusunda garanti istiyor"
Kuşadası Emlakçılar Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım, taşınmazın yer aldığı bölgenin oteller bölgesi olarak tanımlandığını ve ilçenin en değerli yerleri arasında bulunduğunu ancak mevcut arazinin imar durumunun belirsiz olması nedeniyle yatırımcının ihalelere ilgi göstermediğini söyledi. Arazi içinde mevcut yapıların turistik açıdan değerlendirilemeyeceğini, yatırımcıların binaları yıkarak 5 yıldızlı otel yapılması halinde karlı bir girişim sağlanabileceğini düşündüğünü anlatan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Önceki ihalelerde araziyle ilgilenen yatırımcılar oldu. Ancak turizm yatırımcısı için önemli olan malikane ve villa yapıları değil arazidir. Konum itibarıyla 5 yıldızlı otel yapımı için çok uygun bir yerde. Ancak imar konusunda belirsizlikler var. İmar düzenlemesi kapsamında terk işlemlerinin yapılmasıyla yüzde 35 arazi kaybı olacağı tahmin ediliyor. Yatırımcı, imar konusunda garanti istiyor. Yasalar çerçevesinde 5 yıldızlı otel yapımına imkan tanıyan imar düzenlemesi yapılacağına dair garanti verilirse bu arazinin satılmaması için bir neden yok. Aksi halde bu rakamla da satılamaz. Çünkü kimse bu parayı malikanede oturmak için vermez."
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı
  • 29.10.2022 09:40

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Alfemo Mobilya AŞ ...

TMSF, İnanlar İnşaat'ı 206 milyon TL'den satışa çıkardı!
  • 23.08.2022 09:18

TMSF, İnanlar İnşaat'ı 206 milyon TL'den satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca (TMSF), İnanlar İnşaat 138 Gayrimenkul Ticari ...

TMSF, İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı
  • 29.07.2022 11:30

TMSF, İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca (TMSF), İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ...

TMSF kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon TL aktardı
  • 08.07.2022 11:16

TMSF kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon TL aktardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) kapatılan şirketlerin tasfiye komisyon ...

TMSF ve BDDK, ''Evim'' şirketleri için son noktayı koydu!
  • 30.04.2022 09:45

TMSF ve BDDK, ''Evim'' şirketleri için son noktayı koydu!

TMSF ve BDDK aldığı kararla ''Evim'' şirketlerinde süreci tamamladı ve nihai kar ...

TMSF, 500 milyon TL ve 19 milyon TL muhammen bedelli taşınmazları satışa çıkardı
  • 08.04.2022 13:11

TMSF, 500 milyon TL ve 19 milyon TL muhammen bedelli taşınmazları satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Kocaeli'de muhammen bedelleri 500 milyon ...