maritbet girişmaritbet
Spil Dağı 46 yıl aradan sonra imar planına kavuştu

Spil Dağı 46 yıl aradan sonra imar planına kavuştu

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Ülkenin en modern altyapısı olan milli parkı projesini tamamladık" dedi

Spil Dağı Milli Parkı'nda yapımı süren çalışmalar hakkında AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş'a bilgiler veren Bayrak, 1968'de 6 bin 694 hektarlık alanda oluşturulan Spil Dağı Milli Parkı'nın 46 yıl sonra imar planına ve altyapıya kavuştuğunu, 2 yıllık çalışmayı sağlanan ödenekler sayesinde bir yılda bitirdiklerini söyledi.

Bayrak, yıkılan bungalov tipi evlerin yerine 42 konuk evinin kasım ayı sonunda bitirileceğini belirterek, "Bu kış mevsiminde misafir ağırlamaya başlayacağız. 2008 yılında başlanan imar planının yapımı 2011 yılında bitirildi ve kabul edildi. Biz de 3 yıldır bu projenin altyapısını takip ettik. Ülkenin en modern alt yapısı olan Milli parkı projesini tamamladık."

Daha önce parkta otel yapımı için ihaleye çıkılmasına rağmen altyapı yetersizliği nedeniyle ihaleye katılımın olmadığını hatırlatan Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık yap-işlet-devret modeli ile yapılacak 2 otel için yatırımcılar mazeret gösteremeyecek. Buraya devlet 30 milyon lira harcayarak altyapıları tamamladı. Şimdi 246 kişilik spor ve 132 kişilik sağlık oteli olmak üzere iki oteli projesi de yap-işlet-devret modeli ile ihalesi yapılacak. İhaleyi 2015 yılında hazırlayıp talepçilere sunacağız, oteller yanında kapalı spor salonu, açık futbol sahaları, tenis sahaları da projede yer alacak."

Hüseyin Tanrıverdi ise milli parkın Manisa'nın yüz akı olacağını belirterek, "Altyapısı ile Türkiye'ye örnek olacak projede şimdi sıra otellerin yapımı var. Yılda 200 bin kişinin çıktığı Spil'e bu tesislerin bitirilmesi ile cazibesi daha da artacak, hedef burada 500 bin kişiyi ağırlamak. Manisa Büyük şehir Belediyesi süratle Spil Dağı Milli Parkına çıkış yolunu genişletmeli, teleferiği hayata geçirilmelidir" dedi.

Spil Dağı'nda yetişen 78 endemik bitki için müze ve araştırma merkezinin kurulacağını belirten Selçuk Özdağ ise Spil Dağı Milli Parkı'nı sağlık açısından bir merkez haline getirmeyi amaçladıklarını sağlık ve spor otelleri ile buranın bir cazibe merkezi olacağını kaydetti.

Turgay Duyar, Ali Korkmaz, Serdar Yılmaz/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Spil Dağı'nda köşk konforu!
  • 12.07.2015 10:35

Spil Dağı'nda köşk konforu!

Spil Dağı Milli Park'ında, ziyaretçilere daha iyi hizmet vermek amacıyla tabiata ...

Spil Dağı turizm merkezi olmaya hazırlanıyor!
  • 24.04.2015 11:10

Spil Dağı turizm merkezi olmaya hazırlanıyor!

Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı’na yapılacak olan teleferik, oteller ve spor ...

Spil Dağı 46 yıl aradan sonra imar planına kavuştu
  • 19.10.2014 13:39

Spil Dağı 46 yıl aradan sonra imar planına kavuştu

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Ülkenin en modern altya ...

Manisa’daki Spil Dağı, örnek milli park olacak!
  • 06.07.2014 12:57

Manisa’daki Spil Dağı, örnek milli park olacak!

Rahmi Bayrak, parktaki altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, çe ...