maritbet girişmaritbet
Sinan Vardar ‘Bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracak’

Sinan Vardar ‘Bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracak’

Jollytour Onursal Başkanı Vardar, "Bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracaktır" dedi

Tur operatörü Jollytour'un Onursal Başkanı Sinan Vardar, kurdaki artışın yabancı turistin Türkiye'ye olan ilgisini artıracağını belirterek, "Döviz kurlarındaki anormal yükseliş, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi yabancı turist için çok büyük bir avantaj. Onun için bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracaktır" dedi. Vardar, hizmet sektörünün gelişimini sürdürdüğünü belirterek, "Turizm büyük bir sektör, yeni destinasyonlar ortaya çıkıyor. Rekabet de çok fazla tabii. Bir de Türkiye'nin nüfusu 74 milyon, bunun yanında iç turizm hareketinde büyük bir hamle var. Aynı zamanda kültür turları ve yeni destinasyonlar da; onun için turizm sektörü iyi gidiyor diyebiliriz" değerlendirmesini yaptı. Kurdaki artışın Türkiye'nin turizm gelirlerini artıracağını belirten Vardar, Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının turist için ideal bir ortam oluşturduğunu kaydetti. Türkiye'nin turizm yatırımlarıyla bu fırsatı kazanca dönüştürmesi gerektiğine işaret eden Vardar, "Döviz kurlarındaki anormal yükseliş, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi yabancı turist için çok büyük bir avantaj. Onun için bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracaktır" dedi. 

 Erken rezervasyonla, Türk turistlerin "yabancı müşteri daha ucuza kalıyor" eleştirisinin giderildiğini anlatan  Vardar, "Artık büyük tur operatörleri otellerden yerlerini bir sene evvelden aldığı için yabancılarla aynı fiyata alabiliyor. Bu imkanlar da turizm severlere sunuluyor. Bankalarla yapılan özel anlaşmalarla 12 ay vadeli, 9 ay vadeli  olarak sunuluyor. Onun için bence bu sene turizm altın yılını yaşayacak" yorumunu yaptı.

"Özel sektörün şimdi şimdi hizmet sektörüne yöneldiğini görüyoruz"
Bu yıl yabancı turist sayısının yüzde 10 düzeyinde artmasını ümit ettiklerini aktaran Vardar, iç turizmde de önemli bir artış beklediklerini söyledi. Vardar yerli turiste ilişkin şunları belirtti:
"74 milyonun henüz 4 milyonu seyahat ediyor. Büyük bir potansiyel var. Sektörün önü açık ama iyi bir planlama yapılması lazım. Tabi turizmde hiçbir zaman bir master planı olmadı. Bugüne kadar turizm kendi iç dinamikleriyle büyüdü. Bundan sonra alınacak kararlarla bilhassa tur operatörlerinin desteklenmesi, yeni tur operatörleri ortaya çıkarılması sağlanmalı. Tur operatörü sayısındaki düşüş tehlikeli. Artık yeni tür operatörleri çıkartmamız lazım aramızdan. Çünkü Türkiye çok güzel bir pazar. Coğrafi konumuyla, tabiatıyla, mutfağıyla ve en büyüğü de insan kaynağıyla… 30 milyar dolar gelir ve 30 milyonun üzerinde turist rakamları var. Ben turizme 40 yıl önce başladım, bu rakamlar bir hayaldi, bu ülke bunu gerçekleştirdi."

ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarının da etkisiyle dünya genelinde yaşanan finansal çalkantıların Türkiye turizmine önemli darbe vurduğunu, bu konkonktür yaşanmasaydı turizm gelirlerinin yüzde 30'un üzerinde artacağını anlatan Vardar, "Bir Alman 3 kere seyahat ederken artık bir kere seyahat ediyor. Bize gelen turist sayısında  bilhassa Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde ciddi şekilde ekonomik sıkıntılarından dolayı Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artış yüzde 10 olur yüzde 5 olur, ama bir şekilde artış olur kesinlikle" diye konuştu.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fed, bankaları ticari gayrimenkul fiyatlarının düştüğü senaryoda test edecek
  • 11.02.2022 09:41

Fed, bankaları ticari gayrimenkul fiyatlarının düştüğü senaryoda test edecek

Fed, 2022 yılında bankaların tabi tutulacağı stres testlerinin varsayımlara daya ...

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doları aştı!
  • 20.02.2021 13:52

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doları aştı!

ABD'de hanehalkı borcu, 2020'nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1, ...

Dövizdeki artış yabancıya konut satışında zirve yaptırdı
  • 19.10.2018 14:38

Dövizdeki artış yabancıya konut satışında zirve yaptırdı

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut sayısı ilk defa 5 bin sınırını aşarak ...

Ulaşım altyapısı tamamsa turist gelir!
  • 30.04.2018 10:52

Ulaşım altyapısı tamamsa turist gelir!

Türk turizminin duayen isimlerinden Sinan Vardar, turizmin gelişiminde ulaşım al ...

Konut kredisi faizleri 8,5 yılın zirvesinde
  • 12.04.2018 11:24

Konut kredisi faizleri 8,5 yılın zirvesinde

Konut kredisi faiz oranları son bir yıldır yükseliş eğilimini sürdürürken, mart ...

'Fed'in faiz artırımlarından bizi atacağımız adımlar korur'
  • 15.12.2016 14:17

'Fed'in faiz artırımlarından bizi atacağımız adımlar korur'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Türkiye'yi 'Fed'i bekle-gö ...